Redactie - 03 september 2012

EMC en VMware introduceren VMware vSphere Data Protection


EMC en VMware introduceren een nieuwe back-up- en recovery-oplossing voor het virtualisatieplatform VMware vSphere 5.1. Het gaat om VMware vSphere Data Protection, dat is gebaseerd op de back-up- en deduplicatie-software EMCAvamar.

De nieuwe oplossing maakt deel uit van VMware vSphere 5.1. VMware Sphere Data Protection vervangt daarmee vSphere Data Recovery – een eerdere component van vSphere – om een gebruiksvriendelijkere gegevensbeveiliging voor VMware-omgevingen te bieden.

VMware vSphere Data Protection maakt gebruik van de technologie van de EMC Avamar-software, waaronder deduplicatie van blokken met een variabele lengte, ondersteuning voor Changed Block Tracking en recovery in één bewerking. Hierdoor wordt het verbruik van opslagbronnen geminimaliseerd, worden de back-uptijden verkort en kan een snel herstel worden gegarandeerd, zo beweren EMC en VMware.

VMware vSphere Data Protection kan rechtstreeks worden beheerd via de vSphere Web Client. De oplossing maakt gebruik van de vSphere Storage APIs for Data Protection om agentless back-ups mogelijk te maken.

Naast de introductie van VMware vSphere Data Protection zegt VMware de ontwikkeling van back-uptechnologie te bevorderen voor virtuele omgevingen door zijn partnernetwerk van optimale ondersteuning te voorzien. VMware blijft investeren in de vSphere Storage APIs for Data Protection om een integratie van de back-up- en recovery-technologie van externe leveranciers met VMware vSphere te waarborgen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!