Redactie - 04 september 2012

SafeNet introduceert met NetApp StorageSecure appliance


SafeNet, leverancier van informatiebeveiliging, breidt zijn omvangrijke portfolio van databeveiligingoplossingen uit met StorageSecure. Deze network appliance is een hardwarematige databeveiligingsoplossing voor nas-omgevingen (network attached storage). Data wordt hiermee tot op het allerfijnste niveau versleuteld over het netwerk met een snelheid van meerdere gigabytes per seconde. Met StorageSecure breidt SafeNet zijn portfolio van databeveiligingsoplossingen uit naar de opslagbeveiligingsmarkt.

StorageSecure is door SafeNet ontwikkeld samen met storage-leverancier NetApp. Door het bieden van encryptie tot op het allerfijnste niveau kunnen gebruikers hun data binnen de NAS-omgeving opdelen en beperken hiermee de risico’s die de toegang tot de bedrijfskritische data door meerdere beheerders met zich meebrengt, aldus Safenet. 

StorageSecure biedt onder andere‘Policy-based’ gegevensbeveiliging: versleuteling op mapniveau van gecommuniceerde data over het Common Internet File System (CIFS) en de Network File Service (NFS). Hierdoor vindt een scheiding plaats van gegevens die op de gezamenlijke NAS-omgeving zijn opgeslagen. Het gevolg is dat de gegevens van iedere gebruiker effectief zijn beschermd tegen ongeautoriseerde toegang door andere gebruikers en beheerders, aldus Safenet.

StorageSecure is te integreren binnen de bestaande IT-architectuur en gebruikt de bestaande beveiligingspolicies en client-authenticatie van Active Directory, Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) of Network Information Service (NIS). Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van CIFS- en NFS-communicatie die NAS-apparaten en bestandservers ondersteunen.

Tot slot biedt StorageSecire sleutelbeheer via meerdere platforms: als onderdeel van het databeschermingsportfolio van SafeNet is StorageSecure te integreren met de Enterprise Key Management-oplossing van SafeNet, KeySecureTM. KeySecure stelt beveiligingsteams in staat om centraal en uniform cryptografische sleutels te beheren, verspreid over een groot aantal encryptieplatforms binnen de organisatie.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!