Scholten Awater ontvangt certificaat MVO-prestatieladder van LRQA

Scholten Awater ontvangt certificaat MVO-prestatieladder van LRQA

Scholten Awater ontvangt certificaat MVO-prestatieladder van LRQA

06-09-2012

Scholten Awater ontvangt certificaat MVO-prestatieladder van LRQA


Als eerste IT-hardware dienstverlener is Scholten Awater gecertificeerd op niveau 3 van de MVO prestatieladder. Daarmee heeft Scholten Awater de bevestiging gekregen dat ze beschikken over een optimaal ingericht managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


Tijdens een feestelijk bedrijfsevenement in het Goffertstadion in Nijmegen reikte Ton Wessels van Lloyd’s Register het certificaat officieel uit aan Jan Willem ter Steege, algemeen directeur van Scholten Awater: “Wij vinden het belangrijk om op een duurzame manier met IT-hardware dienstverlening om te gaan. Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen als niets anders dan toekomstgericht ondernemen. Daarom geven wij duurzaamheid een strategische plek in onze bedrijfsvoering. Je merkt dat dit razendsnel door de SA organisatie wordt opgepakt. Het afgelopen jaar zijn er tal van initiatieven ontstaan en al concreet gestart om ons bedrijf en onze IT-hardware dienstverlening duurzamer te maken. Hiermee is een proces op gang gebracht dat niet meer te stoppen is. Ons MVO-certificaat is daarvan een logisch resultaat.”

Ton Wessels van Lloyd’s Register, LRQA deelt deze mening: Met de keuze voor de MVO Prestatieladder kiest SA voor aantoonbare duurzaamheid van haar organisatie voor belanghebbenden. Met de keuze voor dit managementsysteem kiest zij voor een groeimodel waarmee zij haar duurzame organisatie verder kan ontwikkelen en borgen, marktkansen kan benutten en hierin transparant is voor haar belanghebbenden.

MVO- prestatieladder
De meest actuele onderwerpen in het bedrijfsleven op dit moment zijn het milieu, energie en duurzaamheid. De MVO-prestatieladder fungeert hierin als een certificeerbare norm. Op basis van de deelaspecten People, Planet en Profit hanteert de MVO prestatieladder 33 indicatoren die worden beoordeeld. De MVO prestatieladder heeft vijf niveaus en de vaststelling hiervan is een weergave van het MVO managementsysteem van een bedrijf of organisatie en een momentopname van de duurzame ontwikkeling die het doormaakt. Op niveau drie is het certificaat drie jaar geldig.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Green it