Redactie - 08 september 2012

Nieuwe baas HP Autonomy moet orde op zaken stellen


HP heeft Robert Youngjohns (foto) aangesteld om de Autonomy software business te leiden.

Youngjohns is afkomstig van Microsoft en gaat bij HP an de slag als senior vice president en general manager van de Autonomy en Information Management business unit. Youngjohns moet orde op zaken stellen. Zo moet hij er voor zorgen dat er meer Autonomy software moet worden verkocht.

HP nam Autonomy voor 10,3 miljard dollar over toen Leo Apotheker ceo van HP was. Maar de omzet uit het tweede kwartaal van 2012 was volgens de huidige ceo Meg Whitman teleurstellend. Daarop werd Mike Lynch, directeur en ceo van Autonomy, ontslagen.

Intelligent Data Operating Layer (IDOL)
Youngjohns moet er ook voor zorgen dat er meer Autonomy wordt verkocht via de channel. Er is al een channel manager aangesteld. Resellers en IT-dienstverleners zijn onder andere geinteresseerd in de Intelligent Data Operating Layer (IDOL) van Autonomy. Dit is een serveroplossing voor het zoeken en verwerken van grote hoeveelheden ongestructrureerde data afkomstig van emails, voice, video en social media.

AXEZ
In Nedereland is de Rijswijkse dataopslagspecialist Axez recentelijk door Autonomy aangesteld als Benelux-partner en krijgt de status HP Gold Specialist. Het partnership met Autonomy betekent voor Axez een uitbreiding van zijn portfolio back-up en recoveryproducten en een verdere completering van het HP-portfolio dat AXEZ biedt.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!