Infradata,Zarafa en Quarantainenet genomineerd voor Deloitte Technology Fast50
12-09-2012
Deel dit artikel:

Infradata,Zarafa en Quarantainenet genomineerd voor Deloitte Technology Fast50


Deloitte maakt de vijftig bedrijven bekend die genomineerd zijn voor de 13e editie van Deloitte Technology Fast50. Zakelijke IT-bedrijven die genomineerd zijn onder ander de Leidse netwerk- en telecomspecialist Infradata en open source software leverancier Zarafa. 

De 12 kandidaten voor de Rising Star Awards zijn ook bekend. Onder de genomineerden bevinden zich tal van innovatieve internetbedrijven. Wie van de kanshebbers de eerste plaats bemachtigt, zal blijken tijdens de Award uitreiking op 11 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag.

De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en België. De kanshebbers komen zowel uit de publieke als de private sector en vertegenwoordigen alle technologiesegmenten. Toch zijn het vooral internetbedrijven die goed scoren. Van de 50 genomineerden, is circa de helft actief in de online wereld. Om zich te kwalificeren moeten bedrijven voldoen aan verschillende vereisten: Zo moeten ze langer dan vijf jaar bestaan en een aan technologie verwant product of dienst ontwikkelen.

Big Data

Carlo Renne, partner bij Deloitte en programmamanager van Technology Fast50: ‘We merkten de afgelopen jaren al dat het aantal internetbedrijven in onze ranglijst toenam. Digitale innovaties en ontwikkelingen, zoals social media, cloud computing, apps en big data liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast zijn ook software- en telecombedrijven goed vertegenwoordigd en vinden we een aantal mooie hightech bedrijven terug onder de Fast50 en Rising Star genomineerden. Innovatie laat zich in veel gevallen in omzetgroei vertalen, dat moeten we juist in economisch slechte tijden niet vergeten. Deze topondernemingen hebben we harder nodig dan ooit. Binnen het Fast50-programma worden het hele jaar door bijeenkomsten georganiseerd, zoals Technology Rocks borrels, rondetafelbijeenkomsten en seminars.’

Jort Kelder

De vijftig Deloitte Technology Fast50 genomineerden zijn te vinden op www.fast50.nl. Op 11 oktober zal Jort Kelder de winnaar bekend maken.

Door: Witold Kepinski
  

Terug naar nieuws overzicht