Apple toont iPhone 5
12-09-2012
Deel dit artikel:

Apple toont iPhone 5


Apple heeft woensdag zijn nieuwste iPhone getoond, de iPhone 5. ,,Het is de dunste telefoon die we ooit hebben gemaakt'', zei marketing-directeur Philip Schiller. De smartphone is nog geen centimeter dik; 7,6 millimeter om precies te zijn.

Het is de zesde editie van de populaire smartphone. De verwachtingen over de iPhone 5 waren van te voren hooggespannen. Apple brengt traditiegetrouw elk jaar rond de zomerperiode een nieuwe versie van de iPhone naar buiten. Elke twee jaar verandert het bedrijf het design.

Zoals verwacht heeft het apparaat een groter scherm dan zijn voorgangers, namelijk 4 inch in plaats van 3,5. De resolutie van het grotere scherm komt uit op 1136x640 pixels. De iPhone 5 is ook een stuk lichter. Apple is erin geslaagd 20% van het gewicht af te halen. Het apparaat weegt 112 gram. Het concern heeft ervoor gekozen de iPhone niet breder te maken. Volgens Schiller moet het apparaat met een hand te bedienen zijn.

Het nieuwe model, dat uitgerust is met een verbeterde accu en camera (8 megapixels), zal geschikt zijn voor 4G-mobiele datanetwerken. Om betere grafische prestaties te kunnen leveren is het toestel uitgerust met een A6-chip.

Eind september zal de iPhone 5 in Nederland leverbaar zijn. 

(c) ANP/redactie

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom