Verizon onderdeel van Microsofts Security Development Lifecycle Pro Network
13-09-2012
Deel dit artikel:

Verizon onderdeel van Microsofts Security Development Lifecycle Pro Network


Verizon EMEA is toegetreden tot het Security Development Lifecycle (SDL) Pro Network van Microsoft. Dit is een groep van ervaren leveranciers van beveiligingsdiensten die zich specialiseren in applicatiebeveiliging. Verizon zal SDL-mogelijkheden toevoegen aan de krachtige beveiligingsdiensten via dochteronderneming Terremark. Het doel hiervan is om grootzakelijke klanten te helpen om op kostenefficiënte wijze veilige en robuuste ontwikkelingslevenscycli te realiseren als onderdeel van een geïntegreerde beveiligingsaanpak.

De Security Development Lifecycle is een baanbrekend proces dat een optimale beveiliging van softwareapplicaties waarborgt. Hierbij vormen de beveiliging en privacy van meet af aan het middelpunt van het ontwikkelingsproces. De levenscyclus omvat de fasen Training, Specificaties, Ontwerp, Implementatie, Verificatie, Release en Respons. Dit traject stelt bedrijven in staat om de applicatiebeveiliging te verbeteren, de ontwikkelingskosten terug te dringen en beter toe te zien op de beveiliging van verwante applicaties. Het Microsoft SDL Pro Network erkent beveiligingsconsultants en -trainers die een beroep doen op hun krachtige expertise op het gebied van de SDL-methodiek en –technologie om de software veiliger en betrouwbaarder te maken.

Dirk Beynaerts, EMEA head of Global Consulting & Integration Services bij Verizon Enterprise Solutions: “Bedrijven die de beveiliging centraal stellen binnen het ontwikkelingsproces, zijn in staat om kwetsbaarheden in software in een vroegtijdig stadium te identificeren. Dit resulteert in een verbeterde applicatiebeveiliging en privacy en een reductie van de zakelijke risico’s. Het SDL-proces van Microsoft wordt binnen de branche als maatgevend beschouwd. Door toe te treden tot het SDL Pro Network kan Verizon deze op best practises gebaseerde aanpak combineren met de brede consulting-expertise om klanten te helpen meer voordelen te realiseren in de vorm van technische verbeteringen, kostenbesparingen en een betere afstemming van de ICT op de business.” De beveiligingsdiensten van Verizon omvatten oplossingen op het gebied van governance, risicobeheer en compliance, identiteits- en toegangsbeheer, forensisch onderzoek, gegevensbeveiliging en het beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden.


Terug naar nieuws overzicht
Datacenters