Redactie - 14 september 2012

McAfee Anti-Theft 2.0 spoort gestolen en verloren Ultrabooks op


McAfee heeft tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco een nieuwe versie aangekondigd van McAfee Anti-Theft. Deze beveiligingssoftware beschermt de door Intel ontworpen Ultrabooks en de informatie die daarop staat, bij verlies of diefstal. Deze nieuwste versie is het resultaat van een gezamenlijke inspanning met Intel om software te ontwikkelen die gebruikmaakt van Intel Anti-Theft Technology om apparaten en data van mensen te beveiligen.

 McAfee Anti-Theft combineert hardwarematige beveiligingsfuncties met geavanceerde software om persoonlijke informatie te beveiligen bij verlies of diefstal van een laptop. Met deze nieuwe oplossing kunnen consumenten hun verloren of gestolen Ultrabook - een nieuwe categorie van ultradunne en ultralichte mobiele pc’s - ook online opsporen.

Ook is het mogelijk om het apparaat op afstand te vergrendelen, zodat de Ultrabook niet toegankelijk is en de informatie daarop wordt beschermd. Speciale beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat de informatie zelfs veilig is wanneer de harde schijf wordt verwijderd of er een nieuw besturingssysteem op wordt gezet.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!