Redactie - 14 september 2012

Avanade sponsort Lotus F1 Team met Microsoft Dynamics


Avanade sponsort Lotus F1Team en is tegelijkertijd Official Business Technology Consulting Partner geworden.

In die hoedanigheid ondersteunt Avanade Lotus F1 Team met de zakelijke en functionele processen bij de implementatie van Microsoft Dynamics erp-software . De Grand Prix van Monaco op 27 mei 2012 markeerde het startpunt van de samenwerking.

Avanade functioneert naast sponsor ook als partner in de bedrijfsverbeteringen van Lotus F1 Team. Dit zegt  Patrick Louis, CEO van Lotus F1 Team. “Eerder dit jaar kondigden wij onze driejarige samenwerking aan met Microsoft Dynamics en de samenwerking met Avanade vloeit voort uit de overeenkomst met Microsoft. De bijzondere sector waarin wij ons bevinden eist optimale prestaties van alle betrokkenen en Avanade’s expertise zal uiterst bruikbaar zijn om Lotus F1 Team te verzekeren van succes en groei op lange termijn. Wij kijken er naar uit met Avanade samen te werken aan onze wereldwijde bedrijfstransformatie.”

Het logo van Avanade was voor het eerst te zien tijdens de Grand Prix van Monaco op de E20 auto’s van het team en blijft zichtbaar op de auto’s gedurende de samenwerking.

Lotus F1 Team
In het Britse Oxfordshire, in de buurt van Enstone, bevindt zich naast een bijna zeven hectare grote steengroeve het Whiteway’s Technical Centre van Lotus F1 Team. In 1992 is het team hier naartoe verhuisd, destijds onder de naam Benetton, nadat het oorspronkelijk Toleman Motorsport genoemd was. Twee jaar nadat het team aankwam in Enstone won het (dankzij Michael Schumacher) voor het eerst zilver op het wereldkampioenschap. Vervolgens leidde Fernando Alonzo de groep, onder de naam Renault F1 Team, naar de overwinning tijdens het 2005-6 Drivers’ Championship. 

HDI Gerling Dutch GT4 Championship
Avanade sponsort overigens ook lokale races. In de races van de HDI Gerling Dutch GT4 Championship is Avanade al een tijdje zichtbaar op de Corvette en de racepakken van coureurs Ferdinand Kool en Henry Zumbrink. Sinds 2011 is Avanade sponsor van hun Day V Tec team in deze eredivisie van de nationale autosport. De Avanade-coureurs staan op de tweede en derde plaats in het GT4 klassement dankzij de overwinning van de vorige race tijdens de GT4 Championship races in het Dutch Power Pack Festival. Het verschil tussen de nummer 1 en Ferdinand Kool bedraagt nu nog maar een punt.

Door: Witold Kepinski



 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!