Redactie - 14 september 2012

KPN neemt belang in RoutIT en benadrukt belang business partners


KPN heeft een minderheidsbelang van 12,5 procent in RoutIT genomen. Beide partijen gaan strategisch samenwerken om via het partnerkanaal in het MKB segment een nog sterkere marktpositie te verkrijgen.

Deze samenwerking zorgt voor de gewenste uitbreiding van de professionele ICT en telecom dienstverlening voor zowel de business partners van RoutIT als KPN, aldus de twee partijen. De partners van RoutIT krijgen zo de beschikking over een breder scala van vaste èn mobiele diensten zoals mobiele telefonie en internet en software uit de Cloud (Unified Communicatie,  Antivirus en Office 365).

Voor de business partners van KPN betekent deze samenwerking dat zij nu een aanbod kunnen bieden aan alle zakelijke klanten op het gebied van hosted telefonie. KPN en RoutIT onderstrepen in de samenwerking de cruciale rol die business partners vervullen in het MKB, zo laten ze weten in een persbericht.

De eerste oplossing die wordt aangeboden is de dienst hosted telefonie. Hosted voice is een oplossing waarbij bedrijven niet langer een dure eigen telefooncentrale hoeven te kopen en te onderhouden. In plaats daarvan worden alle diensten vanuit de Cloud beheerd door KPN en RoutIT. De dienst wordt aangeboden aan klanten in de zakelijke markt via het business partners netwerk van KPN en RoutIT.

Door Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!