Redactie - 17 september 2012

SPIE neemt netwerk & kabelbedrijf Gebr. van der Donk over


Installatiebedrijf SPIE neemt netwerk & kabelbedrijf Gebr. van der Donk over. Gebr. van der Donk, opgericht in 1965, heeft 180 medewerkers in dienst en een omzet van 38,9 miljoen euro (2011). Gebr. van der donk is een allround technische dienstverlener in ondergrondse infrastructuren, zoals kabelnetwerken voor data-, telecommunicatie en kabeltelevisie, maar ook voor energie en water in de recreatiesector.

Gebr. van der Donk ontwerpt en levert operationele glasvezelnetwerken inclusief de randapparatuur, maar ook het onderhoud aan deze netwerken. Gebr. van der Donk beschikt over de certificaten NEN-EN-ISO 9001:2008, Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven en VCA.

De overname is voor SPIE een belangrijke stap in de realisatie van haar groeistrategie en de wens om haar positie in de telecommunicatiemarkt te versterken. SPIE Nederland (dochteronderneming van SPIE S.A.) heeft meer dan 1900 medewerkers welke een pro forma omzet genereren van 321 miljoen eruo vanuit 17 vestigingen in Nederland.

SPIE Nederland werkt voor zowel de private als de publieke sector. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerksystemen, energie-installaties, bruggen, sluizen, stuwen, industriële installaties en gebouwinstallaties behoort tot de competenties van SPIE. Ook het geven van onderhoudsadvies en het bouwen van softwaresystemen ter ondersteuning van het inspecteren en onderhouden van installaties en netwerken behoren tot de corebusiness. 

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!