Proact levert NetApp hybride cloud aan NDC mediagroep
19-09-2012

Proact levert NetApp hybride cloud aan NDC mediagroep


NDC mediagroep heeft onlangs een 3-jarig contract getekend met Proact voor het leveren, implementeren en managen van een nieuwe storage en backup-omgeving. Proact heeft een storage omgeving geleverd op basis van Netapp FAS3240 Metrocluster waarbinnen Snapshots zorgdragen voor het backup gedeelte van de oplossing. Proact levert de totaaloplossing inclusief volledig eigen 24x7 support voor de hard- en software

De oplossing wordt gedeeltelijk zelf wordt uitgevoerd door NDC mediagroep en gedeeltelijk onder verantwoordelijkheid van Proact valt. Dit binnen haar managed cloud services. De totale omgeving zal als basis dienen voor het verhogen van de beschikbaarheid en de daaraan gekoppelde dienstverlening van de IT infrastructuur.  Hoofd ICT NDC mediagroep, Erik Miedema: “Bij ons onderzoek naar een nieuwe San omgeving was Proact goed in staat onze wensen en eisen te vertalen naar een passende oplossing. Proact viel op door heel goed naar ons te luisteren voordat ze met de oplossing kwamen”.

Het Proact Remote Management as a Service, waarbinnen wordt betaald naar verbruik, neemt het ‘cloud’ gedeelte van de oplossing voor haar rekening waar het volledige beheer van de NetApp storage onder valt. De Proact MCS Vault dienst draagt zorg voor een solide backup naar een Proact datacenter. NDC mediagroep zal binnen de nieuwe storage- en backup oplossing volledig ontzorgd worden op het vlak van beheer terwijl de opslagcapaciteit is gewaarborgd, aldus Proact. 

Lucas den Os (foto), Managing Director Proact Benelux: “Make or buy is een “hot topic”in de IT markt van vandaag, oftewel; koopt u een product en doet u het zelf of neemt u een cloud dienst af? Dat NDC mediagroep juist heeft gekozen voor Proact’s hybride cloud model waarin “best of both worlds”zijn vertegenwoordigd met de voor haar op dit moment perfecte balans is dan ook erg mooi om te zien. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met NDC mediagroep.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage