Redactie - 19 september 2012

Canon wil Belgische documentspecialist I.R.I.S. overnemen


Printing leverancier Canon wil documentspecialist I.R.I.S. overnemen voor 44,50 euro per aandeel, bij elkaar is dat 70 miljoen euro. Canon heeft al sinds 2009 een belang van 17 procent in I.R.I.S. door het management en partners als Ackermans & van Haren voor een deel uit te kopen.

I.R.I.S. helpt klanten hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren. I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert zijn productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van partnerships. 

I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden met beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken). Het bedrijf haalde in 2011 een omzet van 121,3 miljoen euro.

Door: Witold Kepinski 

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!