Redactie - 21 september 2012

i³ groep haalt ISO 27001 certificering


Dataopslagspecialist i³ groep, dat onder leiding staat van managing director Henk van den Bruggen (foto),  heeft nu een ISO 27001 certificering. Een ISO/IEC 27001 certificaat toont aan dat een organisatie gecertificeerd is op het gebied van informatiebeveiliging.

Het ISO 27001 certificaat is het bewijs dat een organisatie de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking.? De ISO 27001 standaard biedt organisaties een procesgerichte aanpak voor het opzetten, implementeren, beheren, monitoren, evalueren, onderhouden en verbeteren van het managementsysteem voor informatiebeveiliging.

De ontwikkelingen in de markt zorgen ervoor dat de kennis van i³ groep meer en meer als een utilitymodel wordt ingezet: de opdrachtgever betaalt voor gebruik. Het beheer van een oplossing (om omgeving) wordt door i³ groep uitgevoerd. Informatiebeveiliging past in dit beheerproces. Vandaar dat de i³ groep naast de reeds bestaande ISO 9001 en 14001 certificeringen, met ingang van 6 september 2012 ook ISO 27001 is gecertificeerd.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!