High tech centraal bij handelsmissie naar China

High tech centraal bij handelsmissie naar China

High tech centraal bij handelsmissie naar China

24-09-2012

High tech centraal bij handelsmissie naar China


De high tech sector is een van de belangrijkste sectoren in de economische relatie van Nederland en China. Handel met China levert inkomen en banen in Nederland op. Om de kansen van Nederlandse ondernemers in China verder te vergroten vindt er in november een handelsmissie naar het Aziatische land plaats. Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekend tijdens de Holland-China Business Summit in Amsterdam. 'De Chinese markt biedt enorme kansen voor Nederlandse bedrijven,' aldus Verhagen. 'De opkomst van China is niet iets om bang voor te zijn. De jaarlijkse groei van de afzetmarkt van koopkrachtige Chinezen is net zo groot als de hele Nederlandse economie. Dat biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.'

De handelsmissie vindt plaats van 5 tot en met 9 november 2012 en richt zich op de grote steden in West China. Naast Beijing en Shanghai wordt ook de stad Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, bezocht. In deze 16 miljoen inwoners tellende stad zal Verhagen een steunpunt voor Nederlandse ondernemers openen. De focus van de handelsmissie ligt op de sectoren high tech, agrofood en tuinbouw. Ondernemers die kansen zien in China kunnen met behulp van de handelsmissie snel Chinese handelspartners leren kennen. Bedrijven die mee willen kunnen zich melden bij het ministerie van EL&I.

Omgekeerd is Nederland voor Chinese bedrijven een interessant land om in te investeren. Tijdens de Holland-China Business Summit presenteerden 40 Chinese bedrijven zich aan potentiële Nederlandse handelspartners. Verschillende Chinese ondernemers sloten al deals voor investeringen in Nederland.

   

Terug naar nieuws overzicht