AMS-IX neemt management en activiteiten van CAR-IX over

AMS-IX neemt management en activiteiten van CAR-IX over

AMS-IX neemt management en activiteiten van CAR-IX over

24-09-2012

AMS-IX neemt management en activiteiten van CAR-IX over


Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) neemt het management en de activiteiten van Caribbean Internet Exchange (CAR-IX) over en doopt het om tot AMS-IX Caribbean. Leden van AMS-IX hebben dit initiatief na een stemming goedgekeurd. Eerder gaven de leden van CAR-IX in de ledenvergadering al toestemming voor de verandering. Met dit initiatief wil AMS-IX het Internet ecosysteem in het Caribisch gebied verder ontwikkelen.

In 2008 heeft AMS-IX zijn succesvolle business model ingezet bij de oprichting van CAR-IX. Het neutrale model bleek de aanjager te zijn die nodig was. De steun van de minister en het Bureau Telecommunicatie en Post op de Nederlandse Antillen zorgden voor funding. Hoewel AMS-IX verantwoordelijk is voor het ontwerp van CAR-IX en voor de bediening van het technisch platform sinds de start van de Internet Exchange, was CAR-IX BV verantwoordelijk voor de administratieve, financiële en commerciële activiteiten.

Het contract voor technische ondersteuning tussen AMS-IX en CAR-IX liep na drie jaar af en CAR-IX wilde dit graag voortzetten. Door AMS-IX’ nieuwe formule om exchanges te kunnen uitrollen in belangrijke markten werd besloten om CAR-IX volledig te integreren in de AMS-IX omgeving.

Naast de integratie van de bedrijfsvoering zal AMS-IX ook investeren in nieuwe apparatuur voor het exchange platform, gebaseerd op de nieuwste standaarden en op AMS-IX ontwerp.

“CAR-IX is al succesvol sinds zijn start in 2009”, aldus Job Witteman (foto), CEO van AMS-IX. “Download-snelheden van gebruikers in de regio verbeterden met 300% en de kostenbesparingen voor de deelnemers zijn aanzienlijk. Door verantwoordelijk te zijn over alle activiteiten van de Caribische Internet hub, kan AMS-IX de activiteiten beter coördineren, waardoor de exchange nog efficiënter wordt.”

Nico Scheper, de managing director van CAR-IX BV, die aanblijft bij AMS-IX Caribbean, zegt: “De uitrol van de Internet exchange heeft zijn effectiviteit bewezen, aangezien het al een bijdrage heeft geleverd aan de ervaring van gebruikers. Met AMS-IX Caribbean gaan we die gebruikerservaring nog verder verbeteren en de positie van de Internet Exchange in die regio nog meer versterken.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet