Iron Mountain en SAP beschermen samen maatwerksoftware

Iron Mountain en SAP beschermen samen maatwerksoftware

Iron Mountain en SAP beschermen samen maatwerksoftware

25-09-2012

Iron Mountain en SAP beschermen samen maatwerksoftware


Softwareleverancier SAP en informatiebeheerspecialist Iron Mountain beginnen een strategische samenwerking op het gebied van escrow-diensten. De partijen stellen dat ondernemingen die bedrijfssoftware-op-maat laten bouwen door externe ontwikkelaars, hun investeringen en intellectuele eigendommen onnodig in gevaar brengen wanneer zij de betreffende broncode niet afdoende beschermen. SAP en Iron Mountain bieden in samenwerking de escrow-diensten die deze risico´s met software-broncode het hoofd bieden.
 
escrow
De SAP Business One Group voor het midden- en kleinbedrijf, verwijst zijn partners die aanvullende maatwerk-oplossingen voor SAP ERP-systemen bouwen, en hun klanten voortaan door naar Iron Mountain. Dat treedt met zijn software-escrowdiensten op als gevolmachtigde vertrouwde derde partij die de broncode in beschermde bewaring neemt. ”Software escrow is een juridische overeenkomst tussen de ontwikkelaar, de licentiehouder en een derde partij die de broncode van de software bewaart. De escrow-dienst vermindert de risico´s waaraan de licentiehouder blootstaat en helpt de vaak grote investeringen in essentiële, bedrijfskritische software en technologie te beschermen”, verklaart Jeroen Strik (foto), directeur van Iron Mountain in Nederland, Duitsland en België. ”De broncode van de ontwikkelaar wordt onder de voorwaarden van een software escrow-abonnement in beveiligde opslag gegeven bij Iron Mountain.  De overeenkomst beschermt de klant tegen het risico dat de softwareontwikkelaar failliet gaat of zijn onderhoudsverplichtingen niet nakomt. Het aanbieden van escrow-diensten schept vertrouwen in de ontwikkelaar en biedt de zekerheid dat de broncode beschikbaar blijft voor toekomstige aanpassingen.”

SAP Business One
SAP Business One is een SAP-toepassing die is ontwikkeld voor het MKB. Deze bundelt bedrijfsprocessen in één toepassing, zoals de klantbeheer (crm),  verkoop, boekhouding, voorraadbeheer en productie. SAP’s ´software solution partners´ hebben al ongeveer 350 maatwerkoplossingen gebouwd, aanvullend op SAP Business One-toepassingen, zodat die tegemoet komen aan specifieke klantwensen of branchevereisten. Patrick Carpreau, verantwoordelijk voor SAP´s Europese partnerprogramma, zegt: ”De escrow-bescherming van Iron Mountain, biedt SAP Business One-klanten de rust dat hun aanvullende maatwerksoftware veilig wordt bewaard en wekt vertrouwen. SAP beveelt de toegevoegde waarde van de escrow-diensten actief aan aan alle SAP Business One Group-klanten die met onze partners in zee gaan voor hun maatwerk.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security