Videns IT Services biedt managed services met WAN-specialist Ipanema
25-09-2012
Deel dit artikel:

Videns IT Services biedt managed services met WAN-specialist Ipanema


Videns IT Services uit Utrecht is sinds kort actief als aanbieder van proactief netwerkbeheer. Als Managed Services Partner biedt Videns provider-onafhankelijk service management van netwerkdiensten. Dit op basis van de beheertechnologie van Ipanema Technologies, een leverancier van wide area netwerk (wan) oplossingen.

Air France KLM
Videns biedt diensten om hybride netwerken en applicatieprestaties te optimaliseren en dynamisch aan te passen aan performance-eisen. Dit zorgt ervoor dat altijd de juiste netwerkcapaciteit voorhanden is om bedrijfskritische applicaties goed te laten functioneren, aldus Videns. Met de technologie van Ipanema Technologies ondersteunt Videns bedrijven op drie vlakken: capaciteitsbewaking, netwerkoptimalisatie en dynamische netwerkselectie. Bekende gebruikers van Ipanema zijn onder andere Air France KLM, Barclays Bank, Henkel en Volvo Trucks.

KPN
Videns IT Services is opgericht door twee ervaren telecom- en netwerkprofessionals. Ruud van Straaten (foto) is director operations en verdiende zijn sporen onder andere bij KPN en Orange Business Services. Joost van der Struijk is Videns’ sales & marketing Director. Hij deed jarenlange ervaring op bij onder andere CSC, Verizon en Orange Business Services.

“Traditioneel service management is vaak reactief, procesgedreven en wordt bepaald door problemen en incidenten. Dat maakt organisaties kwetsbaar en inflexibel”, zegt Ruud van Straaten, director operations van Videns IT Services. “Onze plek is als een virtuele laag tussen het netwerk en de applicaties. Onze aanpak en technologie verbetert de performance en de flexibiliteit van business applicaties. Wij zorgen ervoor dat het netwerk de juiste capaciteit heeft om bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen: niet te klein, maar ook niet te groot.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer