ICTroom levert Tier III datacenter aan AlphaCloud in Mechelen
26-09-2012
Deel dit artikel:

ICTroom levert Tier III datacenter aan AlphaCloud in Mechelen


De Nederlandse datacenterbouwer en -ontwerper ICTroom Company heeft een nieuw Tier III datacenter aan AlphaCloud in het Belgische Mechelen geleverd.

De eerste fase van het moderne datacenter AlphaCloud heeft een oppervlakte van 3.000 m2 en is gelegen op een site van de NMBS-Holding aan het station van Mechelen. Deze ligging werd uitgekozen omwille van de nabijheid van belangrijke elektriciteits- en telecommunicatienetwerken. Hiermee wil de stad Mechelen zich profileren als een IT-centrum voor opslag van big data en high speed glasvezelverbindingen. 

Honoré du Puy (foto), founding partner van ICTroom, zegt dat de bouw van een datacenter voor AlphaCloud een belangrijke opstap is naar Europese groei in high risk modular datacenter buildings. "High demanding gebruikers als ATOS en Syntigo (dochteronderneming van de NMBS-Holding) kiezen ons voor de voorspelbaarheid van het resultaat. Dat resultaat omvat glasheldere afspraken over schaalbaarheid, het terugdringen van CO2 , oplevertermijnen en financial planning. De samenwerking met de AlphaCloud project organisatie is veelbelovend en er op gericht om op enkele onderdelen nog betere resultaten te creëren voor de komende gebouwen die onderdeel uitmaken van het masterplan.” 

Door: Witold Kepinski
    


Terug naar nieuws overzicht
Datacenters