Redactie - 27 september 2012

BT breidt Unified Communications aanbod uit met Microsoft en Cisco technologie


BT kondigt een update aan van BT One, het unified communications portfolio van BT, waaronder nieuwe cloud-diensten.

Ten eerste is er One Cloud Lync: een cloud-gebaseerde dienst op basis van Microsoft Lync die op één platform zakelijke e-mail met instant messenger (IM), audio, apparaat-gebaseerde video, het delen van schermen en interactief whiteboarden integreert. De "aanwezigheid"-functie geeft aan of iemand beschikbaar is of in een vergadering zit.

Tenb tweede is One Voice anywhere: een nieuwe app voor smartphones en een internetapplicatie waarmee mobiele kosten voor medewerkers die internationaal reizen sterk kunnen worden verminderd. Met deze oplossing kunnen klanten besparen op kosten voor roaming door hoge en onvoorspelbare roaming-kosten terug te brengen. Met One Voice anywhere kunnen vanaf ieder apparaat uitgaande gesprekken worden gevoerd. Daarbij wordt het apparaat opgenomen als een onderdeel van de One Voice-dienst van de klant.

Ten derde is er Enterprise Cisco: een ‘on-site’-oplossing gebaseerd op Cisco UC9, een krachtige upgrade voor het Cisco ‘unified communications’-platform. De oplossing kan serverkosten tot 66 procent terugbrengen terwijl de ondersteuning voor video is uitgebreid tot aan het eindgebruikersapparaat, de kwaliteit van videogesprekken is verbeterd waarbij het makkelijker is om iemand te benaderen door de “dial via e-mail”-functie.

Ten vierde is er One Collaborate video: nieuwe high definition video eindgebruikersapparaten die een zeer goede face-to-face interactie nu ook vanaf de desktop mogelijk maken. One Collaborate video maakt directe samenwerking intuïtiever, efficiënter en gebruiksvriendelijker. Met de nieuwe beveiligde HD-systemen kunnen eindgebruikers overschakelen van individueel werken op een laptop naar een hoge kwaliteit videogesprek en documenten in real-time delen, aldus BT

Tot slot is er One Collaborate: BT werkt samen met Dolby Laboratories aan een technologie-pilot op basis van de BT MeetMe-dienst. De proef is gericht op het radicaal verbeteren van klantervaring voor gebruikers van de BT One Collaborate conferencing-oplossingen. Het doel is een audiovergadering net zo helder, scherp en natuurlijk aan te laten voelen als persoonlijke ontmoetingen. De Dolby Voice-ervaring belooft de productiviteit in vergaderingen te verhogen door alle aanwezigen deel te laten nemen in de conversatie, aldus BT.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!