Redactie - 27 september 2012

Ingram Micro helpt reseller naar de cloud met Paul Hermans en Joost Fhij


Op 1 oktober introduceert Ingram Micro CTA 2.g0, de vernieuwde website van de Channel Transformation Alliance (www.channeltransformation.com). CTA is de online community gericht op cloud. Tevens wil Ingram Micro Nederland van de gelegenheid gebruikmaken om zijn nieuwe Cloud Team voor te stellen die bestaat uit Paul Hermans (foto, links) en Joost Fhij (foto, rechts). Ingram Micro verstevigt daarmee zijn rol als leidende cloud distributeur.

Als grote speler op het gebied van distributie van cloud computing en managed services is Ingram Micro initiatiefnemer geweest voor de vorming van de Channel Transformation Alliance (CTA), gericht op cloud business. De CTA biedt een krachtig platform waarin toonaangevende cloud leveranciers samenwerken in het ontwikkelen van kennis over de cloud. Op 1 oktober a.s. wordt de nieuwe versie van de CTA gelanceerd: de CTA 2.g0. Was fase 1 van CTA gericht op het ontwikkelen van de zakelijke aspecten van cloud, is fase 2 gericht op het toepassen van cloud oplossingen en het ontwikkelen van kennis over technische en zakelijke aspecten. Online educatie, online toetsing en certificeringen staan centraal. Zowel resellers die cloud onlangs geadopteerd hebben als doorgewinterde resellers vinden kennis en ondersteuning voor hun cloud business. Ook is in deze fase het ontwikkelen van kennis over aanliggende terreinen zoals Virtualisatie, BYOD en Unified Communications ingezet.

 De CTA is inmiddels uitgegroeid tot een gemeenschap waar meer dan 20 toonaangevende leveranciers bij aangesloten zijn. Meer dan 1400 resellers hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan de evenementen, en meer dan 850 resellers hebben zich ingeschreven en passen de kennis die via CTA gedeeld wordt dagelijks toe.

Cloud Team Ingram Micro Nederland
Per 1 augustus jl. is Joost Fhij aangesteld als Business Manager Cloud. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van cloud binnen Ingram Micro Nederland. Samen met Paul Hermans (Cloud & Services Specialist) is het cloud team compleet en klaar om resellers te helpen om cloud als een volwaardige business te adopteren.

Joost Fhij, Business Manager Cloud bij Ingram Micro: “Wij zijn er klaar voor om resellers en leveranciers te ondersteunen in hun cloud propositie. De kennis en kunde zijn daarvoor nu ruimschoots aanwezig. Ingram Micro biedt een aantrekkelijk product portfolio en werkt nauw samen met de leveranciers die er in de cloud toe doen. We gaan onze resellers niet vertellen dat ze naar de cloud moeten, maar we gaan ze helpen de juiste keuzes te maken als het gaat om beschikbare cloud oplossingen.Keuzes die goed aansluiten bij hun business. Want dat de cloud eraan komt, daarvan zijn wij meer dan overtuigd. Nu het cloud team ‘up and running’ is en meelift op de kracht van CTA 2.g0, staan we te popelen om naar buiten te gaan en onze klanten te helpen om de kansen die cloud biedt te verzilveren .”

De focus op cloud past in het streven van de distributeur om een volledig pallet aan ‘Advanced Solutions’ aan te kunnen bieden en een one-stop-shop te zijn en blijven, aldus Ingram Micro.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!