Apple resellerketen iCentre neemt iAm Store over

Apple resellerketen iCentre neemt iAm Store over

Apple resellerketen iCentre neemt iAm Store over

01-10-2012

Apple resellerketen iCentre neemt iAm Store over


iCentre, een groeiende keten van Apple-resellers in Nederland, neemt alle zeven vestigingen van iAm Store over. De gesprekken tussen partijen zijn in een dusdanig stadium, dat verwacht mag worden dat iCentre alle aandelen van iAm Store zal overnemen. De komende weken zullen details van de overeenkomst nader worden uitgewerkt. Beide partijen streven ernaar om de overdracht van aandelen voor eind oktober 2012 af te ronden.

iAm Store (voorheen MacHouse en HTR) heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Dordrecht, Veenendaal en Arnhem. Na de overname telt iCentre 33 vestigingen in Nederland.

Peter Blok, eigenaar van iAm Store, is van mening dat er in de toekomst alleen ruimte is voor bedrijven met voldoende schaalgrootte. Aangezien de groeimogelijkheden voor iAm Store beperkt zijn, is het voor iAm Store beter om aansluiting te zoeken bij een grote speler. Blok is ervan overtuigd dat de medewerkers van iAm Store bij iCentre goed terechtkomen: “iCentre is een serieuze speler in de Apple-markt, waardoor de continuïteit van de zeven iAm Store winkels het beste is geborgd”.

Wouter Schortinghuis (foto), CEO van iCentre Group, licht toe: “Met deze overname geeft iCentre verdere invulling aan de in 2008 ingezette groeistrategie. De vestigingen van iAm Store sluiten op het gebied van persoonlijke benadering en bedrijfscultuur perfect aan op onze organisatie.” Raymond Cohen, Algemeen Directeur iCentre Nederland, vult aan: “Wij zullen de klanten van iAm Store met dezelfde klantgerichtheid gaan bedienen onder het iCentre-label. Met veel enthousiasme verwelkomen wij alle iAm Store-medewerkers die onze organisatie flink zullen gaan versterken.”

Redactie Dutchitchannel.nl

Terug naar nieuws overzicht