Redactie - 02 oktober 2012

Oracle bouwt verder aan Java Platform, Java SE, JavaFX en Java EE


Tijdens de JavaOne 2012 conferentie in San Francisco maakte Hasan Rizvi, executive vice president Oracle Fusion Middleware en Java, de toekomstplannen voor het Java-platform bekend. Daarnaast lichtte Phil Rogers, AMD Corporate Fellow en HSA Foundation President, het Project Sumatra toe. Dit project is recent goedgekeurd door OpenJDK Community en bekijkt in hoeverre Java verder kan worden uitgebreid naar heterogene rekenmodellen voor betere prestaties en lager energieverbruik.

Java SE en JavaFX
Oracle maakt zijn plannen bekend rondom de toekomst van het Java Platform, Standard Edition (Java SE) en JavaFX. De nieuwe versie van Java SE 7 Update 6, uitgebracht in augustus 2012, geeft consumenten en ontwikkelaars toegang tot de Java SE-functionaliteit en veiligheidsupdates voor de volgende besturingssystemen: Windows, Linux and Mac OS X. JavaFX is per direct beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux en geïntegreerd in Oracle's Java SE 7.

Glassfish
Verder heeft Oracle de nieuwste ontwikkelingen in de evolutie van Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) onthuld. Ook gaf men toelichting over de plannen voor de aanstaande Java EE 7 release, die de tweede helft van volgend jaar verwacht wordt. Java EE blijft krijgt meer ontwikkelaars die bijdragen en ruim vijftig miljoen downloads van Java EE componenten, waaronder Oracle GlassFish Server. De Oracle GlassFish Server (voorheen: Sun Glassfish Server) is de voortzetting van het Open Source GlassFish project. Het betreft een referentie implementatie van een Java EE Applicatieserver en Enterprise Service Bus (ESB).

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!