Larry Ellison introduceert Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine
01-10-2012

Larry Ellison introduceert Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine


Larry Ellison, ceo van Oracle, heeft tijdens zijn keynote op Oracle OpenWorld in San Francisco, de Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine aangekondigd. Dit is de nieuwste generatie Oracle Exadata Database Machines.
De Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine is een onderdeel van de Oracle Cloud.

Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine en Oracle Exadata X3-8 Database In-Memory Machine kunnen volgens Elliosn tot honderden terabytes aan gecomprimeerde gebruikersgegevens in Flash en RAM geheugen opslaan, waarmee overhead van het lezen en schrijven naar langzame disks wordt geëlimineerd. Dit maken de Exadata X3-systemen interesseante databaseplatformen voor de gevarieerde en onvoorspelbare workloads van cloud computing, aldus Ellison.

Disaster Recovery
Om de beste prestaties tegen de laagste kosten te realiseren, implementeert de Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine een massageheugenhiërarchie  die automatisch alle actieve data verplaatst naar Flash en het RAM geheugen, terwijl de minder actieve data op disks blijven staan. Met een nieuwe Eighth-Rack-configuratie levert de Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine een alternatief voor kleinere workloads, test- en ontwikkelomgevingen en disaster recovery-systemen. Het is een redundant systeem dat gebruikt kan worden voor bedrijfskritische applicaties, aldus Ellison.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage