Prodware stelt nieuwe eisen aan Qurius en NIBC
04-10-2012

Prodware stelt nieuwe eisen aan Qurius en NIBC


De Franse IT-dienstverlener Prodware wil minder geld neerleggen voor de Microsoft-specialist Qurius. Prodware heeft aangegeven dat het niet langer bereid is minimaal zeven miljoen euro in aandelen Prodware te betalen bestemd voor de aandeelhouders van Qurius, zoals op 31 juli overeengekomen met Qurius, maar dit eenzijdig en substantieel te willen verlagen.

NIBC
Qurius zegt hier geen genoegen mee te nemen en een week uittrekt om in onderhandeling met Prodware tot een hogere opbrengst voor de aandeelhouders van Qurius te komen. Dit in nauw overleg met investeringsbank NIBC, die niet verder wil investeren in Qurius.

Detron
Qurius meldt in een verklaring: "Gezien de handelwijze van Prodware, Qurius meent dat zij niet langer gebonden is aan de sluiting van de periode om een concurrerend bod te kunnen accepteren, en partijen uitnodigt een dergelijk bod te doen. De agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Qurius op 4 oktober, 10.00 uur te Zaltbommel, zal gezien bovenstaande ontwikkelingen aangepast worden."

Er zijn mogelijk andere partijen die interesse hebben in Qurius. Naar verluidt is IT-bedrijf Detron van George Banken ook geinteresseerd in Qurius.  

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht