Redactie - 04 oktober 2012

SafeNet introduceert Authentication Service voor service providers


SafeNet, leverancier van dataprotectie, introduceert SafeNet Authentication Service, een nieuwe cloud-dienst voor authenticatie. De cloud-oplossing is speciaal ontwikkeld voor serviceprovideromgevingen. Met de dienst kan een serviceprovider zijn klanten in korte tijd Authentication-as-a-Service bieden. Dit versterkt de beveiliging en de compliancy, aldus SafeNet.

SafeNet Authentication Service voorziet in een volledig geautomatiseerd en op maat te maken cloud-platform. Dit zorgt voor een substantiële reductie van operationele authenticatiekosten doordat taken als provisioning, beheer, facturering en gebruikers- en tokenbeheer niet langer handmatig plaatsvinden. Serviceproviders beheren hun klanten vanuit een multitier, multitenant platform dat leveranciersonafhankelijk is. Het platform werkt met de bestaande tokentechnologie van een klant, wat zorgt voor een snelle migratie naar een centrale cloud-omgeving. De service is door serviceproviders volledig te labelen als een eigen dienst, wat de merkbekendheid stimuleert, aldus SafeNet.

Sterke authenticatie is interessant voor ndernemingen die werknemers binnen lokale vestigingen, partners, klanten en anderen toegang willen bieden tot systemen, applicaties en data. Zij hoeven niet langer te beschikken over een infrastructuur, maar kunnen via een serviceprovider SafeNet Authentication Service inzetten. Daarmee vereenvoudigen zij de implementatie van sterke authenticatie en profiteren zij van ‘beveiliging zonder grenzen’ vanuit een volledig geautomatiseerde en betrouwbare cloud-omgeving, aldus SafeNet.

De SafeNet Authentication Service is mede het resultaat van de overname van Cryptocard door SafeNet in maart 2012. De nieuwe dienst combineert de authenticatieoplossingen van SafeNet met het platform van Cryptocard.

Door: Witold Kepinski



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!