Redactie - 04 oktober 2012

Mobotix wil via partners meer marktaandeel in netwerkcamera’s


Mobotix, een Duitse leverancier van IP-surveillance videocamera’s en stations, wil met zijn Nederlandse channel partners de komende jaren verder groeien. Volgens Magnus Ekerot (foto), cso van Mobotix, zijn markten zoals retail, gebouwtoegang systemen en de thuismarkt interessante groeimarkten waar it-dienstverlener de camera’s met beheeroplossingen kunnen verkopen. Daarnaast kunnen resellers analoge camera’s door digitale camera’s van Mobotix vervangen, aldus Ekerot.

Heineken
Magnus Ekerot is momenteel cso van Mobotix en gaat vanaf begin 2013 de huidige ceo en oprichter Ralf Hinkel vervangen. Nederland is volgens Ekerot voor Mobotix één van de succesvolste exportlanden ter wereld. De camera toepassingen worden gebruikt in de bouw, hospitality, industrie, logistiek, onderwijs, overheid en de retail, Ze staan onder andere in het gebouw van Heineken City & Experience in Amsterdam.

Ekerot: “Interessante groeimarkten voor channel partners is de retail. Zo hebben winkeliers behoefte aan goede ip-surveillance netwerkcamera’s met helder beeld die eenvoudig in bediening is. Verder zijn de netwerkcamera’s van Mobotix interessant bij deuren van huizen en bedrijfsgebouwen. Dit is weer interessant voor parners uit de installatiebranche. Tot slot staan er in Nederland nog veel analoge camera’s die vervangen kunnen worden door IP-camera’s. Voor de resellers is deze vervangingsmarkt een groeikans.”

MxPEG
Mobotix ziet zijn omzet jaarlijks groeien. Het bedrijf heeft nu wereldwijd een marktaandeel van ongeveer 10 procent, in 2014 moet dat minimaal 15 procent zijn. De groei moet komen van channel partners. Die verkopen de hardware en software van Mobotix. Ekerot zegt dat de camera’s van goede kwaliteit zijn. De camera’s hebben een 3 megapixel oplossing dat zorgt voor helder beeld. Mobotix gebruikt verder de eigen compressie format genaamd MxPEG.

Doppler radar
Mobotix levert een scala aan camera’s. Succesvol zijn de M12 camera’s waarvan er wereldwijd meer dan 100,000 exemplaren zijn verkocht. Verder biedt het nieuwe producten zoals de T24 Door Station. Met de MxLightSense Technologie worden mensen herkend die voor een hek of deur staan. De Doppler radar waarschuwt op bewegingen van personen. Ook zijn er beheertools voor die via de  iPhone en iPad gebruikt kan worden, zoals bewakingsbeelden bekijken.

Mobotix-systemen worden gedistribueerd door ADI Global Distribution, CNI Europe, Compricon, Copaco Benelux en Norbain Benelux.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!