Dupaco Distribution start een samenwerking met Jaspersoft
05-10-2012

Dupaco Distribution start een samenwerking met Jaspersoft


Dupaco Distribution start een samenwerking met Jaspersoft, leverancier van een business intelligence (BI)-platform. De twee partijen maakten dit bekend tijdens Jaspersoft 2012 conferentie in San Francisco.

Wouter Siebelink (foto), senior sales manager EMEA van Jaspersoft, zegt dat zijn bedrijf nauw met channel partners samenwerkt.  "Jaspersoft kiest heel bewust voor een strategie waarbij we investeren in onze partners om klanten zo goed mogelijk te bedienen bij hun rapportage en Business Intelligence projecten. Door de samenwerking met Dupaco kunnen we het partner eco systeem sneller en beter uitbreiden en ondersteunen. Dit heeft als gevolg dat klanten van Jaspersoft meer mogelijkheden hebben om advies in te winnen over Open Source Business Intelligence projecten, en hulp te krijgen bij een professionele implementatie.”

Jaspersoft 2012
Op Jaspersoft 2012 traden veel sprekers uit de IT-branche op, waaronder Jaspersoft CEO Brian Gentile, 10gen President Max Schireson, enStratus Vice President Bernard Golden en BI-analist Claudia Imhoff.

Hoogtepunten tijdens de conferentie waren demonstraties van Jaspersoft-implementaties van klanten, waaronder Red Hat, Groupon, SAVO Group en SofTrek. Ook vonden er veel paneldiscussies plaats met verscheidene onderwerpen, variërend van ‘BI building in the cloud’ tot ‘Real World Big Data-applicaties’. Claudia Imhoff gaf een presentatie die de bezoekers inzicht gaf in succesvolle self-service BI en leidde daarnaast ook een Twitter-chat die meer dan honderd reacties heeft aangetrokken uit een wereldwijde pool van deelnemers. Ander nieuws die de bezoekers voorgeschoteld kregen waren de Jaspersoft Product Roadmap-sessie, een sneak peak van Jaspersoft 5 en de viering van de 10e verjaardag van JasperReports en iReport.

Community
Jaspersoft onthulde ook een nieuwe website voor haar 300.000-sterke community (http://community.jaspersoft.com). De nieuwe site bevat vele nieuwe features, waaronder een verbeterde toegang tot informatie, meer samenwerkingsmogelijkheden (inclusief moderne Q&A forums) en een nieuw platform waarop het mogelijk is voor de community om nieuwe ontwikkelde extensies en add-ons aan te leveren.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht