Redactie - 08 oktober 2012

'Partners zijn cruciaal voor Mendix'


Het Nederlandse softwarebedrijf Mendix, leverancier van het App Platform waarmee organisaties sneller en beter web- en mobiele bedrijfsapplicaties kunnen ontwikkelen, wil graag verder groeien met business partners zoals it-dienstverleners en systeem integratoren. Dit zei Derek Roos (foto) tijdens de Mendix World 2012 conferentie, dat gehouden werd in de Cruise Terminal in Rotterdam. “Partners zijn een core strategie”.

Ron Tolido
Mendix startte in 2005 met de verkoop van zijn app platform en is inmiddels een internationaal bedrijf met kantoren in Rotterdam en Boston. In Nederland bieden channel partners zoals als Capgemini, FICO, Capegroep, Mansystems, Flowfabric, Nobel, Atos en Centric het Mendix app platform aan klanten. Roos: “Mendix werkt nauw samen met partners om klanten te helpen. Partners helpen hun klanten met het Mendix app platform waardoor de productiviteit toeneemt. Partners zijn een core strategie voor Mendix. We partneren graag met partijen die slimmer en groter zijn dan wij, zoals Capgemini. Die hebben kennis ervaring, expertise en kunnen onze oplossing goed in de markt zetten.”

Ron Tolido, cto van Capgemini, beaamt de goede samenwerking met Mendix. Volgens Tolido is het Mendix app platform een interessant halffabricaat die als onderdeel van een oplossing aan een klant kan worden geleverd. “Halffabricaten zijn interessant voor ons; je kunt hiermee goede oplossingen leveren aan klanten, bijvoorbeeld aan woningcorporaties.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!