VS wantrouwen Chinese ICT-bedrijven

VS wantrouwen Chinese ICT-bedrijven

VS wantrouwen Chinese ICT-bedrijven

08-10-2012

VS wantrouwen Chinese ICT-bedrijven


Twee Amerikaanse congresleden waarschuwen in een rapport dat de groei van Chinese telecombedrijven als Huawei en ZTE een bedreiging kan vormen voor de veiligheid van telecommunicaties in de Verenigde Staten. Het Republikeinse congreslid Mike Rogers en de Democraat C.A. Ruppersberger, beiden lid zijn van de commissie inlichtingendiensten in het Huis van Afgevaardigden, adviseren Amerikaanse bedrijven daarom om niet samen te werken met deze bedrijven.

De politici zijn bang dat zij vertrouwelijke gegevens kunnen doorgeven aan de Chinese overheid. Op televisie zei Rogers: "Als ik vandaag een Amerikaans bedrijf was - en ik zeg dit als voorzitter van de Permanente Commissie Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden - en je denkt na over samenwerking met Huawei, dan zou ik een ander kiezen. Als je geeft om je intellectueel eigendom, als je geeft om de privacy van je klanten en je geeft om de nationale veiligheid van Amerika."

Huawei ontkende in hetzelfde programma dat het bedrijf Amerikaanse communicatie wil onderscheppen. "Huawei is een commercieel bedrijf met 70 procent van haar omzet buiten China. Huawei gaat dat commerciële succes niet in gevaar brengen voor welke overheid dan ook." Ook ZTE ontkent banden met de Chinese overheid.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security