Redactie - 10 oktober 2012

Ruud Vrolijk en Pim Koemans starten social business bedrijf Zyncro Benelux


Per 1 oktober 2012 heeft Zyncro in Breda een vestiging voor de Benelux geopend in Nederland. Zyncro Benelux B.V. staat onder leiding van managing partners Ruud Vrolijk (foto) en Pim Koemans. Zyncro is een cloud-gebaseerd Enterprise Social Network, een werkomgeving voor Social Business Collaboration. Voor het implementatieproces heeft Zyncro een strategische partner gevonden in het Nederlandse bedrijf TMNS.

Zyncro kan worden aangepast aan de behoeftes van een organisatie en integreert met de toonaangevende bedrijfssystemen, ERP- en BI-systemen , CRM’s, Project Management Tools en Google Apps. Ook de bekende social networks als LinkedIn, Twitter, Facebook, RSS en YouTube zijn geïntegreerd in Zyncro.

Business Management 2.0
Het hoofdkantoor van Zyncro bevindt zich in Barcelona. Het bedrijf heft vestigingen Noord- en Zuid- Amerika, Azië en diverse Europese landen. Zyncro telt meer dan 125.000 gebruikers, 450 zakelijke klanten en 35 partners in 14 landen, en heeft een groot aantal bedrijven begeleid in het implementatieproces naar Social Business Collaboration en Business Management 2.0.

Naast zijn functie binnen Zyncro Benelux is Ruud Vrolijk ook actief als Managing Partner bij BizziPros International B.V.. Tot eind 2010 was hij werkzaam bij Hewlett-Packard als Vice President en General Manager Business Critical Systems EMEA. “Enterprise Social Networks zullen in de komende jaren uitgroeien tot de corporate communicatie-, collaboratie- en informatiebackbone. Hierbij is het van essentieel belang is dat er een naadloze integratie is tussen enerzijds de bestaande IT-systemen en anderzijds de apps uit de nieuwe 2.0-wereld. Als voorbeeld kan ik noemen dat bij veel grote bedrijven de enorme hoeveelheid e-mails zeer sterk zal reduceren en dat in de meeste gevallen het sturen van e-mails zelfs overbodig zal zijn”, aldus Ruud Vrolijk.

Pim Koemans heeft jarenlange ervaring als consultant voor businessontwikkeling van start ups in EMEA. In deze hoedanigheid heeft hij o.a. opdrachten uitgevoerd voor Business Development Management, Indigo Vision, PictureTel ,Computer Associates en Rijnhaave. Pim Koemans: “Mensen zullen binnen bedrijven, maar ook extern met hun partners, cliënten en leveranciers veel efficiënter samenwerken, communiceren en informatie delen door Social Business Collaboration. Dit zal de motivatie en het plezier in het werk zeer ten goede komen."

Strategisch partner TMNS
Voor het implementatieproces heeft Zyncro een strategische partner gevonden in het Nederlandse bedrijf TMNS, een specialist in Europa op het gebied van Enterprise Application Integration (EAI), Business Process Management (BPM) en Complex Event Processing (CEP) en met vestigingen in Den Haag, Zurich (CH) en Frankfurt (D).

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!