HDS introduceert op VMWorld uitbreiding Unified Compute Platform portfolio
10-10-2012

HDS introduceert op VMWorld uitbreiding Unified Compute Platform portfolio


Hitachi Data Systems (HDS), leverancier van IT storage-technologieën en datacenterproducten en -diensten, introduceert tijdens VMworld Europe zijn uitgebreide converged infrastructuuroplossingen die onder het Unified Compute Platform portfolio vallen. Deze nemen het op tegen EMC en NetApp.

Dit nieuwe productportfolio bundelt storage-, server-, netwerk- en softwarebeheer in één geïntegreerde oplossing voor bedrijfskritische applicaties, waarbij het beheer vanuit één centraal punt plaatsvindt. Het nieuwe Hitachi Unified Compute Platform (UCP) biedt een fundament voor de ontwikkeling van een cloud-ready infrastructuur, zo zegt HDS.
 
VMware vSphere en vCenter
De nieuwe toevoegingen aan het Hitachi UCP zijn gebaseerd op twee converged infrastructuurmodellen. Ten eerste Hitachi Unified Compute Platform Pro: vooraf-geconfigureerde geïntegreerde oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van Hitachi’s servers en storage in samenwerking met gestandaardiseerde networking tools. Hitachi brengt de oplossing op de markt als UCP Pro voor VMware vSphere, waarbij het softwarebeheer vanuit VMware vCenter centraal wordt aangestuurd en beheerd.   
 
Cisco UCS
Ten tweede is er Hitachi Unified Compute Platform Select: een serie vooraf gevalideerde referentieoplossingen die geconfigureerd kunnen worden met de inzet van Hitachi’s storage-, server- en softwarebeheer voor bedrijfskritische applicaties. Daarnaast biedt Hitachi UCP Select de flexibiliteit voor de ondersteuning van Cisco Unified Computing Systems (UCS)-servers als additionele optie. 
 
Tijdens VMworld in Barcelona demonstreert Hitachi Data Systems de nieuwe UCP-oplossingen.

Door: Witold Kepinski

    

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage