Redactie - 11 oktober 2012

Edwin de Ron leidt thin client specialist IGEL Technology Nederland


IGEL Technology, leverancier van thin clients , bevestigt zijn groeiambities in Nederland met de opening van een kantoor in Utrecht. De organisatie wil in ons land zijn marktaandeel verhogen, het netwerk van partners verder ontwikkelen en het klantcontact verstevigen. IGEL Nederland bestaat op dit moment uit drie personen. Edwin de Ron (foto), sales manager Nederland, die zijn sporen heeft verdiend bij Citrix, pre sales engineer Martijn van Tricht en key accountmanager Zorg Marc Greiffenhagen.

"Er zijn diverse redenen waarom wij onze aanwezigheid in Nederland versterken”, zegt Edwin de Ron, Regional Sales Manager bij IGEL Technology. "Lokale aanwezigheid is noodzakelijk vanwege de sterke, reeds gevestigde concurrenten in ons land. In Nederland nemen we de derde plaats in onder de thin client fabrikanten, maar we zien nog ruimte voor verder groei. Bovendien is Nederland qua aantallen thin clients de derde markt binnen Europa, die het afgelopen jaar ook nog eens groeide met 25%, volgens International Data Corporation (IDC). Ons kantoor in Utrecht helpt onze internationale groeiambities waar te maken.”

Authorized IGEL Partner (AIP)
De verkoopstrategie van IGEL is gebaseerd op een indirect model met partners en resellers. Door de lokale aanwezigheid wil de organisatie een netwerk van gekwalificeerde partners ontwikkelen en hiermee zijn klanten beter ondersteunen. “We breiden in de komende tijd het kanaal verder uit met gekwalificeerde en technisch hoogwaardige partners. Als Authorized IGEL Partner (AIP) zijn onze partners in staat zowel bestaande als nieuwe klanten met kennis en kunde te adviseren en te begeleiden. Vanaf de initiële selectie van onze hard- en softwaregebaseerde technologie tot en met implementaties van IGEL thin client-oplossingen in alle server-gebaseerde en VDI-omgevingen op basis van Citrix, VMware, Microsoft en andere aanbieders,” zegt De Ron.

IGEL werkt hard om het merk en de thin client-producten en oplossingen meer bekendheid te geven. “IGEL thin clients zijn universeel inzetbaar, gemakkelijk uitbreidbaar, erg snel en werken samen met alle gangbare infrastructuren,” vervolgt De Ron. “Maar waar wij ons onderscheiden, is met onze uitgebreide garantie op onze thin clients tot wel vijf jaar. Daarnaast bieden wij Universal Management Suite (UMS)-software voor beheer op afstand. Deze oplossing is geavanceerd, maar zeer eenvoudig in het gebruik voor de beheerders. Bovendien is het geheel gratis.” 

Citrix XenApp of Microsoft Remote Desktop Services
Thin clients van diverse andere fabrikanten of nog niet afgeschreven PC’s kunnen met de Universal Desktop Connector (UDC) worden geconverteerd naar IGEL thin client-achtige apparaten. Na conversie zijn ze op afstand te beheren met UMS, net als ‘echte’  IGEL thin clients. “UDC maakt het voor bedrijven mogelijk sneller en soepeler te migreren naar de cloud,” concludeert De Ron. “Of het nu gaat om gehoste shared desktops op basis van Citrix XenApp of Microsoft Remote Desktop Services, of om desktopvirtualisatie-oplossingen, we zijn er zeker van dat steeds meer organisaties in Nederland zullen kiezen voor de oplossingen van IGEL.”

Redactie Dutchitchannel.nl

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!