Cisco en NetApp introduceren ExpressPod voor MKB
11-10-2012

Cisco en NetApp introduceren ExpressPod voor MKB


Cisco en NetApp introduceren ExpressPod. Dit is een geconvergeerde infrastructuuroplossing voor groeiende MKB-ondernemingen die bestaat uit server, storage en netwerken.

Met deze aankondiging zeggen NetApp en Cisco hun aanbod van geïntegreerde en geteste infrastructuuroplossingen voor datacenters te vergroten die onder andere storage implementatie vereenvoudigen en de overstap naar gevirtualiseerde en cloud-omgevingen versnellen, aldus Peter Wilbrink (foto), country manager van NetApp Nederland.

De ExpressPod richt zich op organisaties tot 500 gebruikers en wordt in twee verschillende vaste configuraties aangeboden. De eerste is een instapmodel ExpressPod met twee Cisco UCS C220 M3 servers, een NetApp FAS2220 storage array en een Cisco Nexus 3048 switch. Voor middelgrote bedrijven is er een flexPod versie met vier Cisco UCS C220 M3 servers, een NetApp FAS2240 array en een Nexus 3048 switch. ExpressPod ondersteunt onder andere virtuele omgevingen van Microsoft Hyper-V en Citrix XenServer en VMware.

FlexPod
Verder is het high-end FlexPod datacenterplatform van Cisco en NetApp uitgebreidmet een gevalideerde VMware oplossing voor Oracle Real Application Cluster (RAC) op FlexPod.

Volgens Wilbrink gaat de samenwerking tussen NetApp, Cisco en VMware goed. "Wereldwijd zijn er 1300 klanten die FlexPod gebruiken, zoals KPN. We hebben inmiddels voor 850 miljoen dollar aan FlexPod oplossingen verkocht. Dat gaat grotendeels via onze business partners." In Nederland zijn dat onder andere Telindus-ISIT, ProAct, KPN en Dimension Data." 
  
Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage