Redactie - 11 oktober 2012

Red Hat zet strategie uit omtrent JBoss Enterprise Middleware SOA en BPM


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt zijn visie en strategie aan voor de service-oriented architecture (SOA) en business process management (BPM) technologieën die zijn overgenomen van FuseSource en Polymita. Hiermee wil Red Hat de integratie van toekomstige productlijnen optimaliseren, de community uitbreiden

De mogelijkheden van middleware software evolueren van traditionele oplossingen die zich richten op basis integratiemogelijkheden tot hoog niveau integratiemogelijkheden die business rules management en BPM omvatten. Red Hat voorzag reeds in een integratieproduct met zijn JBoss Enterprise SOA Platform, evenals in een business rules management aanbod via JBoss Enterprise BRMS. Deze bestaande producten worden aangevuld met extra technologieën en talent via de overname van FuseSource en Polymita.

Integratie productlijn
Red Hat wil Polymita’s technologie open source maken en BPM tooling en functionaliteiten integreren met zijn JBoss Enterprise Middleware runtimes en engines. Deze extra functionaliteit is ontworpen zodat gebruikers snel en effectief geautomatiseerde bedrijfsprocessen via modeling standaarden, zoals BPMN2, monitoren van bedrijfsactiviteiten, process modeling en een rijke, coherente gebruikersinterface, kunnen definiëren en aanpassen. De opensourceoplossing zal worden aangeboden als een extra JBoss Enterprise Middleware on-premises BPM platform.

Red Hat blijft FuseSource ESB Enterprise en MQ Enterprise producten aanbieden. In de komende maanden wil Red Hat deze technologieën uitrollen in het JBoss Enterprise Middleware portfolio als merkproducten van Red Hat. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat belangrijke technologieën waaronder Camel en Active MQ gecombineerd worden met JBoss community technologieën, zoals SwitchYard en Overlord om Red Hat’s SOA platform te ondersteunen.

Uitbreiding community
FuseSource heeft een sterke aanwezigheid en is een drijfveer in belangrijke Apache integratieprojectie met een dynamische en actieve community van ontwikkelaars. Red Hat blijft zich inzetten om innovatie te bevorderen. Zodra de technologie van Polymita open source is, verwacht Red Hat dat deze technologie organisch doordringt in bestaande community projecten en zal worden gebruikt in nieuwe onafhankelijke projecten, aldus de leverancier.

Partners
De geplande toevoeging van nieuwe SOA en BPM technologieën aan Red Hat’s JBoss Enterprise Middleware product portfolio verbreedt de mogelijkheden voor alle typen partners en voor partners met verschillende niveaus. De technologieën breiden bestaande JBoss Enterprise Middleware producten uit met krachtige mogelijkheden waardoor Red Hat en zijn partners een agile en uniform integratieplatform kunnen bieden dat geschikt is voor embedded en cloud gebaseerde integratiescenario’s, aldus Red Hat.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!