Redactie - 12 oktober 2012

Ctac lanceert cCloud2.0


Ctac lanceert cCloud2.0, een nieuw cloud-concept voor schaalbare en flexibele computing-infrastructuren. Met cCloud2.0 biedt Ctac een pakket van diensten op basis van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS). Het platform onderscheidt zich doordat Ctac het cloud-concept doorvertaalt naar de applicaties die ‘cloud-aware’ draaien.

Het nieuwe cCloud2.0-platform omvat datacenter- en servercapaciteit, besturingssystemen, storagecapaciteit, back-up & recovery en archivering. De diensten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar op basis van een pay-per-use-model. Daardoor kunnen de besparingen voor klanten oplopen tot dertig procent ten opzichte van traditioneel gebruik. cCloud2.0biedt onder meer een standaardframework voor de communicatie met mobiele devices en big data-oplossingen. Dat maakt het platform toekomstvast. De eerste gebruikers van cCloud2.0 zijn onder meer Aldipress, DTZ Property Management, Mammoet en Nikon Europa.

Henny Hilgerdenaar (foto), ceo van Ctac: “Met dit platform zetten wij een nieuwe stap in cloud-oplossingen. Cloud 1.0 richt zich vooral op infrastructuur. Ons cCloud 2.0-concept gaat verder en omvat tevens de applicatielaag. Het concept is ontwikkeld op basis van onze ervaring met 230.000 nationale en internationale gebruikers van SAP, Microsoft en andere systemen. Ctac heeft daarbij een sterke focus op direct en persoonlijk contact met haar klanten, die we volledig ontzorgen.”

cCloud2.0 is gebaseerd op een ISO 27001/9001 gecertificeerd virtueel datacenter met honderd procent beschikbaarheid en nul procent dataverlies. Ctac biedt een Self-Service-Portal waarmee klanten zelf de regie kunnen voeren over de inzet van (ERP-)systemen.



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!