Redactie - 12 oktober 2012

Dimension Data consolideert cloud business


De cloud-merken OpSource en BlueFire van IT-dienstenleverancier Dimension Data gaan verder onder de Dimension Data-merknaam. Deze stap stelt Dimension Data in staat om zijn cloud-strategie te versnellen en zijn cloud-diensten wereldwijd consistent onder één naam op de markt te brengen, zo stelt de netwerkintegrator.

Steve Nola, CEO Cloud Solutions van Dimension Data: “Door OpSource en BlueFire onder te brengen onder het Dimension Data-merk, profiteren we van onze gezamenlijke ervaring en systemen. Met onze Managed Cloud Platforms (MCP’s), het CloudControl-cloud-managementsysteem en het publieke en private cloud-dienstenaanbod ondersteunen we complexe, multinationale projecten. Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om niet alleen cloud-diensten af te nemen, maar ook tal van andere oplossingen van Dimension Data. Ter ondersteuning van onze groeiplannen voorzien we in 2013 een aanmerkelijke personeelsuitbreiding van de Cloud Solutions Business Unit. Wij zijn overtuigd van een versnelling van onze strategie, wat ons in staat stelt voorop te lopen in de sector.”

Dimension Data lanceert deze maand zijn website http://www.dimensiondata.com/cloud waar klanten online cloud computing-capaciteit kunnen aanschaffen. Deze service ondersteunt de provisioning van computing-, opslag- en netwerkcapaciteit vanuit de publieke MCP’s in de Verenigde Staten, Nederland, Australië en Zuid-Afrika. In november 2012 volgt Hongkong. Dimension Data ondersteunt het online verkoopproces met live chatmogelijkheden en een intern verkoopsupportteam.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!