Ame.nl: 'Qurius is in een nachtmerrie beland'
15-10-2012
Deel dit artikel:

Ame.nl: 'Qurius is in een nachtmerrie beland'


In 2008 haalde Qurius nog een omzet van 140 miljoen euro. Nu is het op jaarbasis ongeveer 46 miljoen euro waar Prodware maar anderhalf miljoen euro voor wil betalen. Volgens Andriaan Meij (foto) van onderzoeksbureau ame.nl is het goed mis zo schrijft hij in het rapport 'De nachtmerrie heet Qurius'.

Het bestuur en de commissarissen van de beursgenoteerde automatiseerder Qurius uit Zaltbommel zijn opnieuw in moeilijkheden geraakt. Nu geven zij de schuld aan Prodware, de Franse branchegenoot en aandeelhouder van Qurius zelf, die zijn bod van 31 juli op de resterende belangen in Qurius niet wil nakomen. Prodware wil geen 7 miljoen euro in aandelen meer betalen maar het bedrag eenzijdig en substantieel verlagen. Naar verluidt wil Prodware nog maar 1,5 miljoen euro in aandelen Prodware betalen, aldus Meij.

NIBC
In onderhandelingen met NIBC hebben Qurius en deze bank niet het onderste uit de kan gehaald, zo vindt Meij. "NIBC klopt zich op de borst als opvolger van  de Nationale Investeringsbank die in 1945 is opgericht om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen bij de strijd om te ontworstelen aan de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog en noemt zich de 'bijzondere bank voor beslissende momenten', maar is dat voor Qurius niet geweest. Qurius is in een nachtmerrie beland", zo meldt Meij op zijn website ame.nl.

Door: Witold Kepinski

   

Terug naar nieuws overzicht