Redactie - 14 oktober 2012

IDC: HP is net iets grotere PC-leverancier dan Lenovo (maar veel scheelt het niet meer)


Onderzoeksbureau Gartner meldt dat Lenovo de plaats heeft ingenomen als grootste pc-leverancier van de wereld. Maar onderzoeksbureau IDC zegt dat HP nog steeds aan de top staat. HP zou het laatste kwartaal 13,9 miljoen pc's hebben verkocht. Lenovo 13,8 miljoen pc's. IDC zegt dat de vraag naar pc's met 8,6 procent daalde. Gartner zegt dat er sprake is van een daling van 8,3 procent.

Het Chinese Lenovo is volgens onderzoeksbureau Gartner sinds het derde kwartaal van 2012 de grootste pc-leverancier van de wereld, met een aandeel van 15,7 procent. Daardoor is HP onttroont als koploper die nu een marktaandeel heeft van 15,2 procent.

IDC zegt dat Lenovo in het derde kwatrtaal met 13,1 procent wist te groeien naar 13,8 miljoen verkochte pc's. Dell en Acer zagen de verkoop van pc's dalen. Dat komt mede doordat klanten de komst van het besturingssysteem Windows 8 afwachten.

Het Chinese Lenovo groeit flink door doordat het een breed scala aan producten verkoopt zoals pc's, tablets, smartphones, smart TV's, cloud en enterprise computing. Op het gebied van storage is Lenovo recentelijk een samenwerking met EMC aangegaan.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!