Qurius definitief naar Prodware
15-10-2012
Deel dit artikel:

Qurius definitief naar Prodware


Qurius heeft een definitief akkoord bereikt met Prodware inzake de verkoop van Qurius Nederland (inclusief QIPtree) en Qurius Tsjechië. Dit meldt Qurius in een persbericht.

Op 4 oktober heeft Qurius te kennen gegeven vooralsnog niet in te willen gaan op het verlaagde bod dat Prodware op 3 oktober deed. Daarop volgde een korte periode van intensieve onderhandelingen met Prodware en ook met andere geïnteresseerde partijen. Prodware toonde zich in zeer beperkte mate bereid haar bod van 3 oktober aan te passen. Desondanks bleek dat het bod van Prodware de best haalbare oplossing is in de huidige situatie van Qurius. Qurius’ strategie en marktfocus zullen door Prodware onverkort worden gecontinueerd. NIBC, als grootste financier van Qurius, is in dit proces business partner voor de onderneming geweest, zo meldt Quirius in een persbericht.

De overdracht van de Qurius werkmaatschappijen aan Prodware, vindt in twee stappen plaats. De prijs die Prodware voor de werkmaatschappijen van Qurius N.V. betaalt, omvat vier onderdelen:
Voor stap 1 (de verkoop van Qurius VK en Qurius Duitsland) bestaat de transactieprijs uit 2,5 miljoen euro in kasgeld. Dit is inmiddels betaald en volgens plan grotendeels aangewend om Qurius Nederland te versterken.

Verder omvat de transactieprijs voor stap 1, 3,5 miljoen euro Prodware aandelen tegen een verrekenprijs van 7,04 euro. Bij stap 2 is nu overeengekomen dat Qurius N.V. deze aandelen overdraagt aan Qurius Nederland die ze gebruikt om het werkkapitaal te versterken.

Voor stap 2, de verkoop van Qurius Nederland (inclusief QIPtree) en Qurius Tsjechië, bestaat de verkoopprijs uit 2.360.000 euro in Prodware aandelen, gewaardeerd op basis van de naar verkoopvolume gewogen gemiddelde slotkoers van de beursgenoteerde Prodware aandelen in de periode van twintig handelsdagen voorafgaand aan deze aankondiging (circa 280.000 Prodware aandelen).

Prodware neemt ook de uitstaande schuld van 9,5 miljoen euro over van Qurius N.V. als vierde component van de transactieprijs.

 

Terug naar nieuws overzicht