Red Hat en SAP breiden samenwerking rond JBoss en Netweaver uit

Red Hat en SAP breiden samenwerking rond JBoss en Netweaver uit

Red Hat en SAP breiden samenwerking rond JBoss en Netweaver uit

17-10-2012

Red Hat en SAP breiden samenwerking rond JBoss en Netweaver uit


Red
Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt nieuwe integratiemogelijkheden aan voor SAP-oplossingen als onderdeel van The JBoss Way, een methode voor ontwikkelaars om op een productievere en makkelijkere manier moderne applicaties te ontwikkelen.

De samenwerking beoogt de interoperabiliteit tussen Red Hat- en SAP-oplossingen te verbeteren. Tevens wordt het eenvoudiger om gegevens van SAP-applicaties en bedrijfsprocessen van Red Hat’s JBoss Enterprise SOA Platform, JBoss Enterprise Data Services Platform of JBoss Enterprise Application Platform te verwerken.

“De reeds lange samenwerking tussen Red Hat en SAP verloopt voorspoedig en de integratie tussen technologieën van beide bedrijven is een goed voorbeeld van waar The JBoss Way voor is ontworpen”, zegt CraigMuzilla,vicepresidentengeneralmanager,Middleware bij RedHat. “Het doel van deze integratie is een meer intelligente, geïntegreerde enterprise te realiseren. Een die de waarde van data assets kan maximaliseren en waar bedrijfsbeslissingen sneller worden genomen. Uiteindelijk is het ons doel dat ontwikkelaars sneller kunnen innoveren en applicaties kunnen creëren die echt impact hebben op de business.”

De integratie vindt plaats via SAP NetWeaver Gateway technologie. Die biedt een manier om op open standaarden gebaseerde apparaten, omgevingen en platformen te verbinden met SAP-software. Daarbij maakt het niet uit welke programmeertaal of welk model wordt gebruikt en hoeft men ook geen kennis te hebben van SAP-oplossingen doordat gebruikgemaakt wordt van REST diensten en OData en/of ATOM protocollen.

The JBoss Way is geïntroduceerd in juni 2012 en omvat een nieuwe reeks frameworks, tools en architectuurontwerpen gericht op het verbeteren van de productiviteit van ontwikkelaars in het bouwen van moderne applicaties, onder andere voor de cloud.

 

Terug naar nieuws overzicht