Maurits Tichelman benoemt tot co-General Manager Intel Reseller Channel Organization
17-10-2012

Maurits Tichelman benoemt tot co-General Manager Intel Reseller Channel Organization


Intel heeft de Nederlander Maurits Tichelman (foto) per 1 oktober 2012 benoemd tot co-General Manager van Intels wereldwijde Reseller Channel Organization. In zijn nieuwe functie is Tichelman verantwoordelijk voor het wereldwijde distributie- en resellerprogramma van Intel. Daarbij ligt zijn focus vooral op het uitbreiden van de bestaande partnerprogramma’s met nieuwe categorieën van resellers en distributeurs.

Tichelman was van 2001 tot 2004 algemeen directeur Intel Benelux, waarna hij de leiding van Intels distributie- en resellerkanaal voor EMEA op zich nam, een functie die hij tot en met september van dit jaar vervulde. “De overstap naar Intels wereldwijde reseller organisatie is een hele mooie uitdaging en een waar ik enorm veel zin in heb. De ervaring die ik heb opgedaan in EMEA, met een mix van zowel gevestigde als opkomende markten, zal mij in mijn nieuwe functie bijzonder van pas komen”, zegt Tichelman. “Het kanaal heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Intel richtte zich voorheen vooral op de kleinere systeemintegrators die systemen bouwen op basis van Intel-componenten. Sinds anderhalf jaar zijn we resellers ook gaan ondersteunen bij het verkopen van producten van diverse A-merken. Daarbij is onze blik veel breder dan de traditionele systeemintegrator, we richten ons nu bijvoorbeeld ook op partners die kant-en-klare producten verkopen op basis van Intel-technologie, denk aan Ultrabooks, tablets, smartphones, etc.”

“Door de diversificatie van het Intel-productaanbod met nieuwe platforms en de groei van het ‘Internet of Things’, zie je dat het voor resellers moeilijker wordt om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden”, vervolgt Tichelman. “Dat beïnvloedt natuurlijk het vermogen van een reseller om producten en oplossingen effectief en succesvol in de markt te zetten en te verkopen. Intel gaat ze daarbij op alle mogelijke manieren helpen en ondersteunen.” Die ondersteuning zal onder andere bestaan uit het vroegtijdig informeren van partners over nieuwe Intel-technologieën, promotionele activiteiten en trainingen. Ook zal het bestaande systeem van partnerbeloningen worden uitgebreid met nieuwe opties.

Intel blijft ook de bestaande integratiepartners volledig ondersteunen. Tichelman: “De integratiemarkt blijft voor Intel een buitengewoon belangrijk segment waarin voortdurend ontwikkelingen plaatsvinden. Die partners kunnen we onverminderd blijven rekenen op de steun van Intel.”

Over Maurits Tichelman
Maurits Tichelman heeft de HTS Elektronica in Hilversum doorlopen. Na afronding van zijn studie trad hij in 1990 als Technical Sales Engineer for OEM-accounts in dienst bij Intel, in het kader van het Intel College Graduate-programma. Hij vervulde verschillende functies binnen Intel Benelux, waarna hij in 1997 werd overgeplaatst naar het Intels Europese hoofdkantoor in Engeland, als Distribution Channel Marketing Manager. Van 1999 tot 2001 was hij EMEA Sales Manager voor Intels reseller productdivisie, waarna hij in 2001 werd benoemd tot algemeen directeur Intel Benelux. In 2004 werd Tichelman hoofd van Intels reseller- en distributiekanaal voor EMEA.

Terug naar nieuws overzicht