Redactie - 18 oktober 2012

Cisco en Citrix sluiten strategisch pact rond NetScaler


Citrix en Cisco gaan nauwer samenwerken rond de beschikbaarheid van zakelijke applicaties in de cloud, waarbij gebruikt wordt gemaakt van netwerk- en virtualisatie technologie. Hierbij gaat Cisco de Application Delivery Controller technologie van Citrix NetScaler aan zijn klanten en channel partners aanbevelen. 

Dit maakte Citrix ceo Mark Templeton (foto) en Cisco cto Padmasree Warrior bekend op de jaarlijkse gebruikers- en partnerconferentie Citrix Synergy 2012 dat dit jaar wordt gehouden in Barcelona. Cisco ceo John Chambers juichte de samenwerking toe in een videoboodschap.
 
Cisco ACE
De twee leveranciers werken samen aan een toegangsplatform gebaseerd op Citrix NetScaler voor applicaties, data, spraak en video die het mogelijk maakt dat mensen mobiel kunnen werken. Volgens Padmasree Warrior past de samenwerking in het tijdperk waar bedrijven migreren naar een cloudmodel waar steeds meer mobiele werknemers gebruik maken van web-applicaties.

Cisco gaat nu de Citrix NetScaler producten in zijn datacenters gebruiken en aanbevelen aan zijn klanten en channel partners. Cisco blijft overigens zijn eigen cloudplatform Cisco ACE verkopen.

Application Delivery Controller (ADC)
De samenwerking tussen Citrix en Cisco is een schot voor de boeg voor Cisco’s concurrenten die aandeel denken te pakken in de Application Delivery Controller (APC) markt. Cisco kondigde aan met een paar ADC producten te stoppen. Spelers zoals F5 Networks en Riverbed spelen daarop in. Maar nu gaat Cisco actief verder in de APC-markt met de verkoop van Citrix NetScaler.

F5 Networks heeft ongeveer 50 procent marktaandeel in de wereldwijde ADC markt. Citrix heeft 20 procent en Cisco 15 procent, aldus investeringsbureau MKM Partners.

Door: Witold Kepinski



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!