Redactie - 20 oktober 2012

Dell introduceert Active Systems


Dell introduceert Active Systems, een nieuwe reeks van geconvergeerde infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen bieden een platform voor applicaties, virtuele desktopinfrastructuren en private cloud implementaties.

Active Infrastructure-oplossingen zijn volgens Dell geschikt voor bedrijven die willen standaardiseren op een x86-serverarchitectuur en behoefte hebben aan een meer dynamische infrastructuur die op simpele en geautomatiseerde wijze kan worden beheerd, aldus Marius Haas (foto), president Enterprise Solutions Group bij Dell. Dell biedt daarnaast geoptimaliseerde en geautoriseerde Active Solutions voor private clouds, virtuele desktopinfrastructuren en bedrijfstoepassingen zoals Microsoft Lync, Exchange en Sharepoint 2010. 

Een kerncomponent van alle Active Systems is de nieuwe Active System Manager, een tool voor de meest voorkomende taken op het gebied van infrastructuurbeheer van onder andere PowerEdge M1000e-chassis en de 12g blade-servers, Dell Compellent- of EqualLogic-storage, waaronder de nieuwe EqualLogic blade-array, en een nieuwe plug-and-play blade I/O-module, de PowerEdge M I/O Aggregator, die is geoptimaliseerd voor virtualisatie-omgevingen en een hogere bandbreedte levert voor het datacenter-netwerk.

Dell introduceert daarnaast ook het vooraf geïntegreerde Active System 800. Dit blade-gebaseerde model maakt gebruik van EqualLogic-storage en Force10-netwerkswitches en is bestemd voor gevirtualiseerde omgevingen.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!