Redactie - 20 oktober 2012

Client ICT Groep levert PSV Eindhoven nieuwe switches van HP Networking


PSV Eindhoven heeft HP Networking switches aangeschaft die zorgen voor netwerkconnectiviteit in het gehele stadion. "We moesten de functionaliteit van het stadion uitbreiden. Niet alleen voor voetbalwedstrijden maar ook om concerten en openbare evenementen te kunnen organiseren", zegt Roy Smits, Hoofd ICT, PSV. "HP Network architectuur stelt ons in staat snelle connectiviteit te leveren. Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteit voice-diensten en ondersteuning voor video surveillance leveren door het hele stadion."

PSV’s nieuwe HP netwerk ondersteunt de activiteiten in het stadion, terwijl de kosten van de verlichting, draadloze diensten en videoschermen worden beheerd. Het integreert met het bestaande draadloze netwerk (WLAN) door hoge gigabit snelheid te leveren over glasvezel door het gehele stadion.

De redundante netwerkinfrastructuur, uitgevoerd door de HP partner Client ICT Groep, bestaat uit HP 5400 zl Switch Series en HP 2910 al Switch Series. Dit zorgt voor eeen hoog niveau van service beschikbaarheid in het Philips Stadion, aldus HP. De low-latency HP 5406 switches stellen dynamisch de virtuele netwerken (VLAN’s) vast om knelpunten te voorkomen door hoge bandbreedte gebruikers te groeperen, zoals het CCTV-beveiligingssysteem. Deze real-time traffic prioritering zorgt voor snelle communicatie en ononderbroken beschikbaarheid van het systeem. Bovendien centraliseert HP PCM Plus Network Management Software het beheer van zowel LAN en WLAN.

Philips Stadion
Sinds 1913 is het
Philips Stadion de thuisbasis van de club, gelegen in het Philipsdorp dicht bij het centrum van Eindhoven. Het stadion biedt op wedstrijddagen plaats aan 35.000 mensen op de overdekte en verwarmde stoelen. Het stadion was een van de Nederlandse locaties voor het Euro 2000 toernooien is het enige stadion in Nederland met een Michelin-ster restaurant: het “ Avant Garde.” Philips Sport Vereniging (PSV) Eindhoven won de Europa Cup, de UEFA Cup, en de nationale competitie 21 keer.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!