Nimble Storage, Cisco en VMware leveren VDI referentiearchitectuur
20-10-2012
Deel dit artikel:

Nimble Storage, Cisco en VMware leveren VDI referentiearchitectuur


Nimble Storage, aanbieder van flash-enabled hybride disk en solid-state drive systemen, levert samen met netwerkleverancier Cisco en virtualisatieleverancier VMware een nieuwe referentiearchitectuur die Virtual Desktop Infrastructure (VDI) ondersteunt. De geteste en bewezen oplossing heeft een startprijs van 43 dollar per werkplek en ondersteunt zo’n 1000 gebruikers per 3U Rack Space in het Data Center.

De pre-geconfigureerde en volledig geïntegreerde SmartStack VDI oplossing bestaat uit Cisco Unified Computing System (UCS) B-Series blade servers, de Nimble Storage CS220G-X2 storage array, redundante 10-Gbit Ethernet netwerkverbindingen, VMware View 5.1 VDI en vSphere software. De oplossing wordt geleverd in een 3U Rack en is in eerste instantie geschikt voor 1000 werkplekken per systeem. Elke werkplek heeft een Windows 7 Enterprise virtual desktop met 1,5GB vRAM en één vCPU. De oplossing is schaalbaar, waardoor organisaties eventueel ook meer werkplekken kunnen virtualiseren.

Arjen Koen (foto), Sales Manager bij Nimble Storage Benelux: "De VDI oplossing van Nimble Storage, Cisco en VMware bespaart aanzienlijk in kosten, omdat er afscheid wordt genomen van fysieke desktops. De SmartStack referentiearchitectuur is een oplossing die gezamenlijk is ontwikkeld en getest, zodat deze snel en met vertrouwen is te implementeren."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage