EMC VSPEX-infrastructuur in vierde kwartaal beschikbaar
21-10-2012
Deel dit artikel:

EMC VSPEX-infrastructuur in vierde kwartaal beschikbaar


EMC kondigt de beschikbaarheid van de EMC VSPEX infrastructuur voor de Nederlandse markt in het vierde kwartaal aan aan. Deze nieuwe architectuur bestaat uit EMC storage-systemen, back-up producten en virtualisatie-, server- en netwerk-technologieën van EMC alliantiepartners Brocade, Cisco, Citrix, Intel, Microsoft en VMware. De oplossing is exclusief beschikbaar voor partners in het EMC Velocity Partner Program en ondersteunt klanten bij de transitie naar de cloud.

De veertien initiële VSPEX-configuraties zijn gericht op het versnellen van de implementatie van private cloud en end user computing omgevingen. Voor private cloud implementaties hebben klanten de keuze uit VMware vSphere 5.0 en Microsoft Windows Hyper-V van 50 tot 250 virtuele machines. Voor end user computing-omgevingen zijn VMware View of Citrix XenDesktop van 500 tot 2000 virtuele desktops mogelijk. Extra VSPEX-configuraties worden beschikbaar gesteld op basis van aanvragen via partners.

EMC VSPEX is beschikbaar voor partners in het EMC Velocity Partner Program. Verder biedt EMC partners VSPEX-labs om de oplossing te testen, valideren en demonstreren.

VSPEX is gebouwd op EMC’s VNX en VNXe storage-systemen en DataDomain back-up oplossingen. Door gebruik te maken van technologieën, zoals data-deduplicatie, compressie en Fully Automated Storage Tiering(FAST), kunnen klanten rekenen op lagere operationele kosten, zo beweert EMC.

Met VSPEX kunnen klanten de gewenste server-, netwerk- en virtualisatie-technologieën combineren in een EMC-infrastrastructuur die is gebaseerd op een flexibele storage- en back-up infrastructuur. De gewenste channel partner kan VSPEX aanpassen aan de specifieke klantbehoeften.

Voordelen voor channel partners
Channel partners kunnen met VSPEX flexibele oplossingen verkopen, aldus EMC. VSPEX biedt channel partners de mogelijkheid server- en netwerkcomponenten, gebaseerd op de infrastructuur en applicatie-eisen van de klant, te combineren en samen te voegen. Partners hebben de mogelijkheid de oplossing te testen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage