iPad Mini met 7,9 inch-scherm
23-10-2012
Deel dit artikel:

iPad Mini met 7,9 inch-scherm


De iPad Mini is er. Apple heeft de kleine iPad gepresenteerd tijdens een event in San Jose. Naast de mini-versie is er ook een nieuwe iPad, een versie met 4G, ook voor de Europese markt.

De iPad Mini heeft een scherm van 7,9 inch en is daarmee iets langer dan het scherm van bijvoorbeeld de Kindle Fire, de tablet waarmee Amazon de concurrentie is aangegaan met Apple. Topman Tim Cook vergeleek in zijn speech de iPad Mini met een Android-tablet. Hij zei daarbij wel dat de apps voor de iPad veel beter zijn. Ook bleek dat de iPad Mini in landscape-mode veel langer was. Wel 35 procent, volgens Cook.

De resolutie van het scherm is te vergelijken met die van de iPad2. De Mini heeft een Dual-core Apple A5-chip en een Facetime HD-camera. Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera . Het apparaat kan 10 uur draaien op een volgeladen batterij. De iPad Mini kan vanaf vrijdag worden besteld. Een week later begint de verzending naar een aantal landen. Het werd niet helemaal duidelijk of ons land daarbij zit.

De instapprijs voor een Mini met een opslagcapaciteit van 16 GB en alleen WiFi is 329 dollar. De prijzen van de nieuwe iPad 4, die dezelfde specs heeft als de iPad 3, blijven gelijk.

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility