McAfee vernieuwt endpoint security aanbod voor Apple iOS en Android

McAfee vernieuwt endpoint security aanbod voor Apple iOS en Android

McAfee vernieuwt endpoint security aanbod voor Apple iOS en Android

24-10-2012

McAfee vernieuwt endpoint security aanbod voor Apple iOS en Android


McAfee vernieuwt zijn endpoint security aanbod als onderdeel van zijn brede Security Connected-strategie. Deze verbeteringen voorzien in context-bewuste beveiliging die systemen beschermt tegen malware, aldus de leverancier.

De oplossingen van McAfee omvatten onder andere een dynamische lijst met goedgekeurde toepassingen en internetsites (dynamic white-listing), zero-day bescherming tegen besmetting van Master Boot Records (MBR’s), veilige, afgeschermde opslaglocaties op mobiele apparaten en versleuteld beheer op afstand.
 
Tot de nieuwe McAfee Endpoint Security-oplossingen behoren ten eerste McAfee Deep Defender, de nieuwste versie van de door Intel en McAfee gezamenlijk ontwikkelde, door hardware ondersteunde beveiligingsoplossing biedt betere bescherming tegen zero-day rootkit-infecties. Zo worden nu ook Master Boot Record-rootkits gedetecteerd. Deze vorm van malware is de bron van veel ‘onzichtbare’ aanvallen die zich richten op het stelen van financiële en identiteitsgegevens.

Ten tweede is er McAfee Endpoint Encryption voor PC of Mac en biedt verbeteringen van gegevensversleuteling op SSD-drives die gebruikmaken Intels AES-NI-technologie, zorgen ervoor dat encryptie vrijwel geen impact heeft op de prestaties. Daarnaast maakt integratie met Intel AMT-technologie en McAfee ePO Deep Command veilig beheer op afstand mogelijk, zelfs wanneer apparaten zijn uitgeschakeld. Hiertoe behoren ook apparaten met Windows 8.

Ten derde is er McAfee Application Control: white listing gaat nu verder dan de gebruikelijke desktopomgeving en verschaft IT-beheerders controle over hoe een applicatie die nog niet op de white list staat, goedgekeurd kan worden. Hierbij gaat het om een innovatieve goedkeuringstechnologie die gebruikmaakt van drie niveaus.

Tot slot ondersteunt McAfee Enterprise Mobility Manager nu Apple iOS 6 en bevat de nieuwste versie van McAfee Secure Container voor Android 2.0. Dit biedt organisaties betere mogelijkheden voor beveiliging en beheer van Android- en Apple iOS 6-apparaten, aldus McAfee.

Alle producten zijn in het vierde kwartaal van 2012 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security