Redactie - 24 oktober 2012

Bezoek met 50% korting Perfect Storm Europe

(advertorial) 

Perfect Storm Europe 2012: 5 en 6 november 2012
De samenkomst van mobiel, smart systems, cloud, sociale media en Big Data 


De ontwrichtende samenkomst van mobile, smart systems, cloud computing, social media met zijn aanzwellende stroom aan data verandert alles – voor bedrijven, de overheid en de burgers. Economische en bedrijfsprocessen zullen ingrijpend veranderen. Na de Internetrevolutie staat ons dus de komende jaren een nog grotere transitie te wachten. En voor drastische veranderingen in de manier waarop wij wonen, werken en leven. Deze Perfect Storm zal ook een immense stroom aan data opleveren. Bedrijven zullen hun business modellen in versneld tempo zien veranderen. Noodzakelijk is een strategie die alle ontwikkelingen omvat. Niet dus een strategie voor de afzonderlijke delen.  

Snelle veranderingen
De veranderingen gaan heel, heel snel. Facebook is over een tijdvak van iets meer dan 2 jaar vervijftienvoudigd en telt nu meer dan 955 miljoen gebruikers. Meer dan 4 miljard mensen over de hele wereld gebruiken nu al een mobiele telefoon en voor 450 miljoen van die mobiele gebruikers is het Internet al een volledig mobiele ervaring. En daar komen nog de miljarden sensors en camera’s bij die een enorme stroom aan data leveren. In de US worden deze vier technologieën dan ook ‘disruptive technologies’ genoemd. 

De ‘Smartphone Class’

Het Amerikaanse onderzoeksbureau eMarketer bericht in een rapport dat het wijdverbreide gebruik van smartphones een nieuwe groep klanten vormt: de ‘smartphone class’. De ‘connected’ leden van deze groep herschikken de normen voor consumptie, winkelen en communicatie. In het eerste kwartaal van 2012 werden alleen al 145 miljoen smartphones wereldwijd verkocht, waarbij 1 op de 4 in China werd afgenomen. Momenteel nemen smartphones 36% van de verkoop van mobiele telefoons voor hun rekening.  

Perfect Storm is echt gebeurd   

De term ‘Perfect Storm’ wordt gebruikt naar voorbeeld van een storm die onder invloed van een aantal samenkomende weersontwikkelingen ontstond in een tropische storm aan de Oostkust van Amerika in oktober 1991. Deze film was aanleiding voor de film ‘Perfect Storm’ in 2000 met George Clooney in de hoofdrol als schipper van een vissersboot die natuurlijk met man en muis vergaat.  

Get the Big Picture for Big Data

De vier ontwrichtende technologieën (mobile, cloud, social en smart) zorgen voor een aanzwellende massa aan Big Data. De zich sterk ontwikkelende technische infrastructuur van bedrijven en organisaties op zich zorgt daar alleen al voor, maar de mix van miljarden sensors, camera’s, smart phones, tablets, etc. zorgt voor steeds groter wordende datastromen. Big Data omvat de technologie, tools, software en inzichten om deze data te kunnen opschonen, analyseren en visualiseren. Zodat ondernemingen en organisaties deze data kunnen gebruiken voor nieuwe bedrijfsmodellen, nieuwe producten of diensten en om competitief te blijven in hun markt.    

Meer dan 20 sprekers leren u over ontwikkelingen en oplossingen

Twee dagen lang geven zo’n 20 sprekers hun visie over de ontwikkelingen en tonen ze oplossingen, producten en diensten. Het zullen twee leerzame dagen zijn voor elk bedrijf of organisatie. 

Korting voor lezers

Als partner van Perfect Storm mogen wij u 50% korting aanbieden op de toegangsprijs. Gebruik hier voor kortingscode ep2012 op http://www.perfectstormeurope.com/ticket. U betaalt dan slechts € 395 (ex btw) in plaats van € 795 (ex btw).

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!